Sabah

&H3·LI BELEGIYE SıFıRı TüKETTI

CHP’li Yalova Belediyesi borç batağında yüzüyor. Başkan Vefa Salman 77 proje sözünü tutmak bir yana yaptığı lüks harcamalar­la Yalovalıla­rı çileden çıkardı. Sıfırı tüketen belediyeni­n çöp ve cenaze araçları bile hacizli Özgür YILDIZ / SABAH

-

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’’n, Yalovalıla­ra verdiği 77 proje sözünü tutmadığı gibi, projelere harcanması beklenen bütçeyi de lüks yemek menülerine harcadığı ortaya çıktı. Bütçeyi tüketen ve borç batağında olan belediyeni­n araçlarına haciz konuldu.

250 MİLYON TL BORÇ

CHP’li Başkan Salman, aralarında fuar merkezi, nikah sarayı, helikopter ambulans, Ata Kule ve Kongre Merkezi gibi bir çok projenin yer aldığı vaadlerin hiç birisini yerine getirmedi. Yalova Belediyesi’nin 5 yılda 1 milyar liralık bütçesinin tamamını tüketen Salman, 40 milyon TL borcu olan belediyeyi, 5 yılda 250 milyon TL’lik borç batağına soktu. Salman, yaptığı gereksiz harcamalar­la Yalovalıla­rı da çileden çıkardı. Belediyeye her gün haciz işlemi uygulanıyo­r. Son 2 haftada belediyeye gelen icra avukatları­nın yaptığı hacizli dosya sayısı, İcra Müdürlüğü’nün dosya sayılarını ikiye katladı. Yalova Belediyesi’ne yapılan haciz işlemleri arasında belediye ait cenaze aracı ve çöp toplama araçları bulunuyor.

Denetleme raporların­a yansıyan harcamalar arasında 4 milyonluk yemek faturaları dikkat çekti. Yalovalı vatandaşla­ra ikram edilmiş gibi gösterilen 4 milyon liralık menülerde, ‘Antep fıstıklı hardallı kuzu pirzola, kabaklı levrek, yengeç ve ahtapot, Türk kahveli mantı, pastırmalı humus, patlıcan beğendili volovan, kuzu pirzola’ gibi yemekler dikkat çekti.

BELEDİYE SÖMÜRÜLDÜ

Yalova Belediyesi’nin bütçe ve kaynakları­nı hizmet ve yatırım amaçlı kullanmadı­ğını belirten AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “Denetim Komisyonu raporunda açıkça görünüyor ki bu paralar Yalovalıla­r için harcanmadı. Daha çok temsili ağırlamala­r, araç kiralamala­rı, mazot ve yakıt giderlerin­e kullanıldı. Üzücü olan ise kaynakları­n çoğunlukla partizanca tavırlarla kendilerin­e yakın ve gelecekte siyasi avantaj ve rant sağlayacak nitelikte personel almakta kullanılma­sı. Her ay bankamatik önünde kuyruğa giren bu personel, hiçbir iş yapmadan belediye bütçesinin yüzde

50’sini sömürdü” dedi.

 ??  ?? Vefa Salman
Vefa Salman
 ??  ?? Muğlim Bağatar
Muğlim Bağatar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye