Sabah

Kuran kurana kurgu

-

Belki bilmezsini­z ama Önder Aksakal diye bir parti başkanı var. “%ilmezsiniz” deyince aslında laf bitti ama biz devam edelim.

Sayın Aksakal, DSP’nin genel başkanı.

DSP bir tabela partisi... Ecevit’in Deniz Baykal’a inat niyetine kurduğu, bundan yirmi yıl önce iktidar ortağı bile olmuş ( seçimlerin­de en çok oyu almıştı, o kadar ki CHP meclis dışında kalmıştı), fakat 200 krizi üzerine şapa oturmuş ve Ecevit’le birlikte de tarihe karışmış bir “hatıra”... Bir müze parçası...

DSP artık seçim sonuçların­ı gösteren tablonun “diğer” bölümünde geçiyor. Cumhurbaşk­anlığı seçiminde de

“şan şeref olsun” diye bile aday gösteremem­işti.

Fakat dükkanı kapatmadıl­ar, direndiler.

İşte bu DSP son günlerde heyecanlan­dı...

Başta Mustafa Sarıgül olmak üzere Kemal Bey’le papaz olan birçok CHP’linin DSP’ye geçmesi onlarda bir umut yarattı: Acaba mı?...

Önder Aksakal da kıymete bindi, gazetelerd­e resimleri falan çıkmaya başladı (hiç olmazsa yüzünü gördük), şimdi artık atıp tutabiliyo­r.

“Hedefimiz 2023’te ana muhalefet partisi olmak” demiş.

İyi bari. “Hedefimiz iktidara gelmek” deseydi şu karlı ve soğuk günlerde sımsıcak bir şaka olurdu, hep gülerdik...

Olur da, o arada Amerika’dan “büyük bir kıyak” gelir mi?

Amerika Apo’yu paketleyip bize teslim etmiş, seçmen de onu Ecevit’in yakaladığı­nı sanıp oylarını yağdırmışt­ı...

Hatta şimdi şimdi, bunun bir “al Apo’yu ver Feto’yu” pazarlığın­ın sonucu bile olabileceğ­i tartışılıy­or... Şimdi de bizi ancak Fetullah keser! Can Dündar falan hafif kalır. Şimdi de Fetullah’ı getirip Önder Bey’in önüne atarlar mı? İyi ama Önder Bey nesiyle diyebilir? Mümkün değil.

Öbür türlü... Nasıl olacak, ne olacak da en az yüzde 20’lik bir kitle hürp diye bu tarafa kayacak?

CHP içinde “gayrımemnu­n” çok tabii ama “ortalama CHP seomeni” acaba gerçekten gayrımemnu­n mu? Hani şu, Kemal Bey’in deyimiyle “tıpış tıpış gidip oyunu kemikleşmi­ş kitle? Belediye seçimi bize bunun ipucunu verecektir.

Mustafa Sarıgül’e de güvenmesin­ler. Onun borusu ancak Şişli ilçesinde ötüyor, ayrıca her an beklenmedi­k bir şekilde CHP’ye de dönebilir (ışık ve ekmek görürse), Saadet Partisi’ne bile yazılabili­r.

Ama bir de bakarsınız Önder Aksakal’ı devirip yerine geçmiş. Buna da şaşmayız.

★★★

Hazindir. Bir siyasi partinin en büyük umudunun “ana muhalefet partisi olabilmek” şeklinde tecelli etmesi...

Ufuk bu kadarcıksa, Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun ne günahı var? Adam “iktidara gelmek istemiyoru­m” diye bas bas bağırıyor sanki.

Şu soruyu da kimse sormuyor: Ana muhalefet olsan ne olur, yavru muhalefet olsan ne yazar? Cumhurbaşk­anlığını kazanan işi bitiriyor

Eski Türkiye’nin eski kafaları işte... Neyin nasıl değiştiğin­i bir türlü idrak edemediler. eardic#sabaK.cRP.tr SMS: EAR ya] 4122’ye J|nder. 1. 0 TL MH: 444 1 MESA- IacebRRk.cRP enJinardic

 ??  ?? EnJin ARDIÇ
veren” “ben yakaladım”
EnJin ARDIÇ veren” “ben yakaladım”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye