Sabah

Çek ve bonoda elektronik dönem

Çeklerde elektronik dönem başlıyor. Ticaret Bakanı Pekcan, bu uygulamayı bono ve senetlerde de devam ettirecekl­erini söyledi Çin açılırsa ihracat 4 milyar $’a çıkar

-

5XKVDU 3HNFDQ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, çeklerde güven için kare kod uygulaması­nı başlattıkl­arını, bunu bono ve senetlerle de devam ettirmek istedikler­ini dile getirdi.

Elektronik çek ve senetlerin de devreye alınmasını­n planlandığ­ını aktaran Pekcan, “Biz bakanlık olarak gönderdik imzalanırs­a seçimden önce devreye girebilir. Artık siz çeki verirken hangi bankada kullanılma­sını istiyorsan­ız elektronik ortamda çeki alan kişi sistemden takip edip, geçmişini sorgulayab­ilecek ve bunu hangi

Tarımda en çok büyüme gösteren sektör olan su ürünleri ve hayvansal mamulleri, 2023 yılı ihracat hedefi olarak belirlenen 2.5 milyar doları beş yıl öncesinden yakaladı. Geçen yılı yüzde 11 artışla 2,5 milyar dolar ihracatla kapatan sektör, bunun üzerine ihracat hedeflerin­i büyüterek 2019 yılında 3 milyar dolara, 2023 yılında ise 5 milyar dolara çıkardı. İSHİB Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer “Revize ettiğimiz hedefler, Çin ve AB pazarları hariç olarak belirlendi. Geçen yıl itibarıyla çok zor bir pazar olan bankalarda­n tahsil edebileceğ­ini görecek. Bunu en kısa sürede de hayata geçireceği­z” dedi.

31 IHRACAT OFISI

Bakan Pekcan tüketici şikayetler­iyle ilgili son 6 ayda 3 mobil uygulama programı hazırladık­larını belirterek, “Bunları cep telefonunu­za indirebili­rsiniz. Baktığınız bir ürünün fiyatı size fahiş gelirse hemen onun fotoğrafın­ı çekip uygulama üzerinden bizim il ticaret müdürümüze gönderin” dedi. Pekcan, 6 ayda 28 şehirde 31 ihracat destek ofisi açtıkların­ı, ihracat yapmak isteyen firmalara eğitim verdikleri­ni söyledi. Japonya’ya da ihracata başlamamız, bizim için çok önemli bir referans olabilir. Çin’in su ürünleri ve hayvansal mamullerde, AB pazarının da kanatlı eti, süt ürünleri ve yumurtada Türkiye’ye kapılarını açması halinde ihracat rakamımız ek olarak 1 milyar dolar artar ve bu yıl sonunda 4 milyar dolara çıkar. 2023 hedeflerin­in bile üzerine çıkarız” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Müjdat Sezer
Müjdat Sezer
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye