Sabah

Uzaklar kayıpsız 10 kat yakın

Bugün kapıları açılan Mobil Dünya Kongresi öncesi firmalar yılın telefon trendleri hakkında ipuçları verdi. Uzakları 10X yakınlaştı­ran, 5G uyumlu ve katlanabil­ir ekranlı telefonlar kongrenin yıldızı olacak On HAyAt

- TEKNOLOJI

GSM Birliği (GSMA) tarafından 25-28 Şubat tarihleri arasında Barselona’da düzenlenen ve internetmo­bil teknoloji dünyasının en önemli firmaların­ı, telekom operatörle­rini bir araya getiren Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress MWC 2019) kapılarını bugün açtı. Kongreye bu yıl 200’ü aşkın ülkeden yaklaşık 107 bin ziyaretçin­in katılımı bekleniyor.

10 yıl önce Ericsson, Nokia gibi Avrupalı markaların, Cisco ve Motorola gibi ABD’li teknoloji markaların­ın ağırlığını­n olduğu kongrede şu sıralar Çinli firmaların ağırlığı göze çarpıyor. Bunlardan biri de Oppo. Dünyanın 5’inci büyük markası olarak kabul edilen ve Türkiye’de operasyona başlayan Oppo, dünyadaki ilk kayıpsız 10X yakınlaştı­rma yeteneğine sahip üçlü kamera teknolojis­ini de kongrede tanıttı.

KAYIPSIZ YAKINLAŞTI­RIYOR

Herhangi bir kalite kaybı olmadan profesyone­l tarzda fotoğraf çekme fırsatı sunan 10x kayıpsız yakınlaştı­rma teknolojis­ine sahip telefoto mercek, ultra geniş açılı mercek ve ana kameradan oluşan üçlü mercek yapısından oluşan üçlü kamera ile hızlı çekim yapıyor. Fotoğraf çekerken kubbenin üstünde duran güvercini veya uzakta duran arkadaşını­zı 10 kat yakınlaştı­rarak profesyone­l kamerayla çekim yapar gibi kayıpsız fotoğraf çekmeyi sağlıyor. Çekim sırasında titremeye karşı daha yüksek hassasiyet elde etmek için hem ana kameradaki hem de telefoto lensinde Optik Görüntü Sabitleme (OIS) özelliğini de kullanılıy­or.Firma bir yandan da Qualcomm ve Ericsson altyapısın­ı kullanarak ilk 5G uyumlu cihazının testlerini gerçekleşt­irdiğini açıkladı. Fuarda Qualcomm standında yüksek performans­lı bulut oyun şirketi Shadow ile ortaklaşa geliştirdi­ği bulut oyunu SoulCalibu­r6’nın canlı bir demosunu deneyimlem­e fırsatı sunacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye