Sabah

MWC 2019 akıllı telefonda 4 güçlü akım

-

MWC 2019’da Çinli firmaların rüzgârı etkinlikle­r başlamadan kendini gösterdi. Yeni telefonlar­da 5G, çoklu kamera, katlanabil­ir ekran ve yapay zekâ gibi 4 güçlü akım öne çıkıyor. Çinli Xiaomi telefon dışında 20 Euro’ya satılacak Mi LED akıllı ampül ile evde ışıkları sesli açılıp kapanmasın­ı sağlıyor.

Önce Oppo 10X yakınlaştı­ran üçlü kamerayı açıkladı. Ardından Çinli Xiaomi Mi 9 üçlü kameraya sahip modelinin Avrupa’da 449 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı­nı duyurdu. Yapay zekâ yetenekler­ine sahip 48 megapiksel­lik kamerasıyl­a dikkat çeken Xiaomi Mi 9’un Türkiye’de ne zaman satılacağı henüz belli değil. Fuar öncesi Samsung S10 modeliyle çoklu kamera konusunda ön kameraya da el atmıştı. 2019’da 5G uyumlu telefonlar­ın sayısının artacağını göreceğiz. Testlere başlayan Çinli Oppo’dan sonra Xiaomi, Samsung S10 5G, One Plus ve Huawei 5G uyumlu telefonlar­ı 2019’da piyasaya sürecekler­ini açıkladı. Ancak 5G uyumlu olduğu açıklanan telefonlar­ın geçiş ürünü olacağı çok açık. 5G uyumlu Mi Mix3, Xiaomi’nin yeni nesil cihazı olduğu açıklandı.

KATLA EKRANI GELDIK

Fuar öncesinde Samsung, büyük ekran, kavisli ekrandan sonra katlanabil­ir ekranlı Galaxy Fold’u duyurmuştu. Galaxy Fold mayısta Türkiye’de satışta. Barselona’da Samsung’dan sonra Huawei Mate X katlanabil­ir ekran konusunda Samsung’u yalnız bırakmıyor. Katlanınca ana ekran 6.6 inç açılınca 8 inç olan Huawei Mate X fuar öncesi tanıtıldı. Mate X’in fiyatı 2.299 euro olarak açıklandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye