Sabah

Sınırda çatışma: 200 yaralı 4 ölü

Teslim olmayacağı­nı ve ülkesi için gerekirse canını vereceğini söyleyen Venezuela Devlet Başkanı Maduro, kullandığı araçla Caracas’ı gezip ABD’ye meydan okudu

-

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kullandığı araçla Caracas sokakların­ı gezerek, kendisini devirmek isteyen ABD’ye asla teslim olmayacağı­nı ve ülkesinin bağımsızlı­ğını gerekirse canı pahasına savunacağı­nı söyledi.

Maduro, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, eşi Cilia Flores ile birlikte kendi kullandığı araçla devlet başkanlığı sarayı Miraflores’ten çıkıp Caracas sokakların­ı gezerek, halkın durumunun nasıl olduğunu görmek istediğini belirtti. Halkın, devrimi, ticari faaliyetle­ri ve kendi hayatını savunmak için sokakta olduğunu vurgulayan Maduro, “Ben de her zaman halkın yanındayım” ifadesini paylaştı.

NEW YORK HALKINA SELAM

Maduro, videoda ayrıca “Bugün devrime destek vermek için sokağa çıkan ve Donald Trump’tan Venezuela’dan ellerini çekmesini isteyen New York halkına, Caracas’tan teşekkürle­rimi gönderiyor­um” mesajı da verdi. Maduro, yazılı mesajında ise “Caracas sokakların­da dolaşıyoru­m; sakin, sessiz. Barış kazanacak” değerlendi­rmesinde bulundu. Maduro ayrıca başkent Caracas’ta düzenlenen gösteride destekçile­rine de seslendi.

Sosyalist partisinin rengi olan kırmızı gömlekler giymiş binlerce kişinin karşısına dans ederek çıkan Maduro kendini geçici başkan ilan eden Juan Guaido’yu “Venezuela’yı sömürgeleş­tirmek isteyen ABD’nin kuklası” olarak tanımladı.

GUAIDO, ABD ILE GÖRÜŞECEK

Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Kolombiya’nın başkenti Bogota’da yapılacak Lima Grubu toplantısı­nda ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşeceği­ni açıkladı. Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque ve Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) Genel Sekreteri Luis Almagro ile sınır kenti Cucuta’da basın toplantısı düzenleyen Guaido, Pence ile yapacağı görüşmede, ülkesiyle alakalı diplomatik girişimler ve iş birliği konularını­n gündemde olacağı bilgisini paylaştı.

 ??  ?? Maduro Caracas’taki mitinge bayrak sallayarak geldi. Venezuela Devlet Başkanı, sahnede dans etti.
Maduro Caracas’taki mitinge bayrak sallayarak geldi. Venezuela Devlet Başkanı, sahnede dans etti.
 ??  ?? Maduro, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, eşi Cilia Flores ile birlikte kendi kullandığı araçla Caracas sokakların­ı gezerek, “Halkın yanındayım” mesajı verdi.
Maduro, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, eşi Cilia Flores ile birlikte kendi kullandığı araçla Caracas sokakların­ı gezerek, “Halkın yanındayım” mesajı verdi.
 ??  ?? ülkemuhale­fet, VENEZUELA’DA sağlamak dün yardım girişi toplaye insani sınırında ve Brezilya Kolombiya göstericil­er güçleri ile güvenlik Muhalifler, nırken, yaşandı. gerginlik hayatını arasında 4 kişinin çatışmalar­da çıkan kişinin 200’den fazla kaybettiği­ni öne sürdü. yaralandığ­ını
ülkemuhale­fet, VENEZUELA’DA sağlamak dün yardım girişi toplaye insani sınırında ve Brezilya Kolombiya göstericil­er güçleri ile güvenlik Muhalifler, nırken, yaşandı. gerginlik hayatını arasında 4 kişinin çatışmalar­da çıkan kişinin 200’den fazla kaybettiği­ni öne sürdü. yaralandığ­ını

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye