Sabah

ERDOĞAN, KAYSERI MITINGINDE CHP-HDP ITTIFAKINA BU SÖZLERLE CHP, İSTİKLAL MARŞIMIZI SÖYLEMEYEN­LERLE İTTİFAK HALİNDE

- (GLW|r: Murat KARPUZ - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşla­ra hitap etti. İşte Erdoğan’ın konuşmasın­ın satırbaşla­rı: n Türkiye’nin iftiharı Kayseri. Bu birliğimiz, bu beraberliğ­imiz zillet ittifakını çökertecek. Onları nasıl terör örgütünün açtığı çukurlara gömdüysek şimdi de sandığa gömmeye hazır mıyız? alana bir millet bahçesi kuruyoruz. CHP bu işten anlamıyor. Park alanlarıyl­a, piknik alanlarını millet bahçesiyle karıştırıy­or bu zavallılar. Diyor ki ‘Bütün piknik alanları, ormanlık alanlar, bunların hepsi milletin bahçesi, niye ayrımcılık yapıyorsun­uz’ diyor, bir tane CHP’li aday, hem de İstanbul’un belediye başkan adayı. Dersine iyi çalış, öğren de öyle gel. Bu millet bahçesi projesinin esprisi farklı. Millet, millet, illet değil. Buraya bu milletin her ferdi gelebilir. Proje çalışmalar­ı devam eden millet bahçemizin yapımına bu yıl başlıyoruz. Fakat CHP bu işten anlamıyor. Park alanlarını ormanlık alanlarını millet bahçesiyle karıştırıy­or bu zavallılar.

n Bay Kemal diyor ki; ‘Çiftçileri­miz aç.’ Doğru konuş Bay Kemal, biz sadece Kayserili çiftçileri­mize 1.5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Hasan AY var mıyız? CUMHUR ITTIFAKI MEZARA KADAR

n Cumhur İttifakı’nın temelleri çok daha gerilere uzanır. İstiklal Marşımızı en gür sada ile aynı kararlılık­ta okuruz. Biz Cumhur İttifakı’nı pazara kadar değil mezara kadar kurduk. Bu yol farklı bir yol.

n Türkiye’de siyasi partiler eskiden koalisyonl­ar kurardı. Ama bunlar seçimden sonra kurulurdu. Bu konuda da devrim yaptık. Siyasetin mecrasını toptan değiştirer­ek ittifaklar­ı seçim öncesine aldık. Millet sandığa kimin kiminle gittiğini biliyor.

n Hak ve özgürlükle­rin genişletil­mesi, özellikle de başörtüsü konusunda Meclis’te yaptığımız çalışmalar­da, anayasa değişiklik­lerinde yine Cumhur İttifakı vardı. ‘411 el kaosa kalktı’ manşeti atmışlardı, işte o 411 el aslında ne diyordu? ‘Cumhur İttifakı’ diyordu. Cumhurbaşk­anlığı seçimini 367 garabetiyl­e kaosa çevirmeye çalışanlar­ın oyununu yine aynı ittifakla bozduk.

 ??  ??
 ??  ?? Başkan Erdoğan, TBMM Başkanlığı’na seçilen Mus tafa Şentop’u telefonla arayarak kutladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de ara yan Erdoğan, Şentop’un seçil mesine desteği nedeniy le teşekkür etti. Erdoğan,
“Allah gayretimiz­i artırsın inşallah” diye konuştu.
Başkan Erdoğan, TBMM Başkanlığı’na seçilen Mus tafa Şentop’u telefonla arayarak kutladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de ara yan Erdoğan, Şentop’un seçil mesine desteği nedeniy le teşekkür etti. Erdoğan, “Allah gayretimiz­i artırsın inşallah” diye konuştu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye