Sabah

Bir halk kendine nasıl yazık eder?

-

Venezuela’da atılan düğümü HERKES BIR TARAFıNDAN çekiştiriy­or... ABD, Venezuela’nın “komşuları”, Avrupa Birliği ülkeleri bir yandan; Rusya, Çin, Küba bir yandan...

Körleşen düğümün ta ortasında sıkışansa,

Venezuela halkı.

Tıpkı geçtiğimiz gün yine, .OLOMBIYA’nın Cucuta kenti ile Venezuela’nın San Antonio del Tachira kasabasını bağlayan SIMON BOLIVAR .öPRüSü üZERINDE sıkışıp kaldıkları gibi...

ABD gönderdiği yardımları sınır noktasında­n ülkeye sokmaya çalışan muhalifler­le güvenlik güçleri arasındaki çatışmada hayatını kaybedenle­r olduğu söyleniyor.

<ani KöPRüNüN BIR TARAFıNDA kendilerin­e daha rahat yaşam vadeden, bütün sorunların çözüleceği­ni, pahalılığı­n azalacağın­ı vadeden YABANCıLAR... GTE TARAF TA mevcut belirsizli­ği ve kötü gidişatı, umut vermese de içeride çözelim diyen Venezuela yönetimi.

Bakalım halk, köprüyü geçene kadar kime “dayı” demeye karar verecek?

★★★

ABD ve Avrupa basınına Venezuela konusunda hiç güvenmiyor­um. Nasıl korkunç bir manipülasy­onun altına imza atarak gazetecili­ği katlettikl­erine Venezuela’dayken bizzat şahit oldum.

Bu yüzden okudukları­mı, geçtiğimiz haftalarda olayları izlemek için gittiğim Venezuela’da tanıştığım dostlarımd­an ve gazetecile­rden teyit etmeye çalışıyoru­m.

Üzerinde hemfikir oldukları noktalar şunlar:

- Ülkede işler, Caracas sokakların­da ARABAYLA GEZIP VIDEO çEKEN Başkan Nicolas Maduro’nun söylediği gibi tıkırında değil. Ülke sokakların­da HISSEDILEN SESSIZLIK, huzurun değil TEDIRGINLI­ğIN VE BELIRSIZLI­ğIN yansıması. Vatandaşla­r ekonomik açıdan gerçekten zor durumda.

- Ancak ülkesine müdahale çağrısı yapacak kadar yakayı dışarıya kaptırmış muhalefet lideri JUAN GUAIDO da umut vermiyor. Sokak eylemlerin­in başladığı birinci ayın sonunda “uluslarara­sı tanınmışlı­k” vaadi dışında halka bir şey veremedi.

Eğer Guaido diğer muhalefet liderleri gibi “SüRESIZ SOKAK çAğRıSı” yapmanın ötesine geçemeyip AYNı DöNGüYE girerse MADURO şIMDILIK KEFENI YıRTAR! Evet, şimdilik!

★★★

Peki, Maduro yandaşıyla ve muhalefeti­yle, asıl meselemiz olan Venezuela halkı “yırtabilec­ek mi?”

Halkın normal hayatların­a kavuşabilm­esi için önündeki tek şans bu ‘KıRK SATıR Mı, KıRK KATıR Mı?’ düzleminde­n çıkmak.

Venezuela’nın önünde BECERIKSIZ­LIK ve YABANCı MüDAHALESI dışında başka bir ihtimal daha olduğuna inandırdık­larını göstermek. Herkese... Hem içeriye hem dışarıya.

Mesela, iktidarıyl­a, muhalefeti­yle EYLEMDE DE YAN YANA gelmek! Hayal mi?

Bilemiyoru­m, kararı kendileri verecek. Bana şimdiki kutuplaşma­nın sorunların­ı çözmesini beklemekte­n daha gerçekçi geliyor.

Aksi halde, görünen o ki, AYıRACAKLA­R DOSTLARıM!

Allah yardımcını­z olsun. BIR SIZI FENA

melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA ya] 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

 ??  ?? GüYA §IYILI ğI DüşüNüLEN” Melih ALTINOK
GüYA §IYILI ğI DüşüNüLEN” Melih ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye