Sabah

VİYANA’YI TIPLA KUŞATTI

-

AYŞEGÜL İlhan 1984’te Düzce’de doğdu. Orta halli bir ailenin kızıydı. Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin en başarılı öğrenciler­inden biriydi. En büyük hayali doktor olmaktı. 2001’de girdiği üniversite sınavında Türkiye 204’üncüsü oldu. Ancak İmam Hatip mezunu olduğu için katsayı uygulaması­na takıldı ve yaptığı dereceye rağmen puanı tıp fakültesin­e girmeye yetmedi. Yetse bile başörtüsü yasağı nedeniyle okuması mümkün olmayacakt­ı. Bunun üzerine Viyana Üniversite­si Tıp Fakültesi’ne başvuru yaptı. Kabul görünce 4 aylık bir kursla öğrendiği Almanca ile Avusturya’ya gitti. İlhan 6 yıllık tıp fakültesin­i 4.5 yılda bitirdi. Aynı üniversite­de doktora eğitimi yaptı. Onkoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Genç yaşında profesör olan İlhan, üst sindirim yolu hastalıkla­rıyla ilgili birimin başkanı oldu. İlhan, mide ve yemek borusu kanserleri­yle ilgili çalışmalar yapıyor.

HEP KALBİM AĞRIRDI

İnsanın kendi ülkesi dışında okumaya mecbur edilmesini­n çok zor olduğunu söyleyen İlhan o yıllardaki üzüntüsünü “Ömrümün en zor, en stresli, en sıkıntılı ve en düşünceli dönemiydi. Sürekli kalbim

n TOKAT’TA OKUDU.. ŞİMDİ SARAYBOSNA ÜNİVERSİTE­Sİ’NDE DEKAN n SAMSUN’UN KÖYÜNDEN HARVARD’A GELEN EKONOMİST ağrıyordu. Ne zamanki derslerimi biraz rayına oturttum, o zaman kalp ağrılarım geçti. Hep çok çalışarak bunun üzerinden gelmeye çalıştım” sözleriyle özetledi. Katsayı ve başörtü yasağını kaldırıldı­ktan sonra çok mutlu olduğunu anlatan İlhan “Keşke bizi yıpratan, ülkemizi zayıflatan bu sorunlar hiç yaşanmasay­dı” dedi.

 ??  ?? Ayşegül İlhan
Ayşegül İlhan
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdo ğan’ın Türkiye’ye dönme çağrısında bulunduğu İlhan, Viyana’daki kaza nımlarını Türkiye’ye taşımayı hedefliyor.
Cumhurbaşk­anı Erdo ğan’ın Türkiye’ye dönme çağrısında bulunduğu İlhan, Viyana’daki kaza nımlarını Türkiye’ye taşımayı hedefliyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye