Sabah

Şentop 336 oyla Meclis Başkanı

-

Sümeyye Ceylan

TBMM Genel Kurulu, AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım’dan boşalan Meclis Başkanlığı’na seçim yapmak için dün TBMM Geçici Başkanı Celal Adan başkanlığı­nda toplandı. Seçimde AK Parti Tekirdağ Milletveki­li Mustafa Şentop, CHP İstanbul Milletveki­li Engin Altay, HDP İzmir Milletveki­li Serpil Kemalbay Pekgözegü, İyi Parti Gaziantep Milletveki­li İmam Hüseyin Filiz yarıştı. Birinci turda 322, ikinci turda 333 oy alan Şentop, Anayasa gereği istenen 400 oya ulaşamadığ­ı için üçüncü tur seçim yapıldı. Şentop, üçüncü turda AK Parti ve MHP milletveki­llerinin desteği ile 336 oy alarak başkan seçildi. 542 milletveki­linin oy kullandığı üçüncü turda İstanbul Bakırköy’de doğan Sümeyye Ceylan da liseyi Kazım Karabekir Kız İmam Hatip Lisesi’nde okudu. En büyük aşkı bilimdi, matematik okumak istiyordu. 2000’de girdiği üniversite sınavından iyi bir puan aldı,ama o da katsayı ve başörtü yasağına takıldı. Viyana’da matematik lisans ve yüksek lisans, pedagoji yüksek lisans ve astronomi eğitimleri alan Ceylan, Türkiye’ye döndü. Çocuklara bilim sevgisi kazandıran USTURLAB Atölye adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Ceylan, Doğu ve Güneydoğu’da Altay 124, Pekgözegü 46, Filiz ise 33 oy aldı, 3 oy da geçersiz sayıldı. Oylama sonucunun açıklanmas­ından sonra kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yapan Şentop, “Bu Meclis destansı istiklal mücadelesi­ni yönetmişti­r. 15 Temmuz’da ikinci defa gazi unvanını kazanmıştı­r. Bütün zor zamanlarda milletin ümit bağladığı yer Meclis olmuştur.

Bize düşen en önemli görev, TBMM’ye layık olmak, itibarını gözümüz gibi korumaktır. Sizler görevinizi yerine getirirken ben de, üzerime düşen görevimi adalet ve tarafsız anlayışı içinde yürüteceği­m” dedi.

 ??  ?? Zübeyde YALÇIN-Eda IŞIK-Evrin GÜVENDİK/ANKARA Şentop, MHP lideri Dev let Bahçeli’nin yanına giderek destekleri için teşekkür etti.
Zübeyde YALÇIN-Eda IŞIK-Evrin GÜVENDİK/ANKARA Şentop, MHP lideri Dev let Bahçeli’nin yanına giderek destekleri için teşekkür etti.
 ??  ?? Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ Genel Kurul’da tebrikleri kabul eden Şentop’u eski Başkan Yıldırım da kutladı.
Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ Genel Kurul’da tebrikleri kabul eden Şentop’u eski Başkan Yıldırım da kutladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye