Sabah

‘AKRABALARI LİSTEDEN’ ÇIKARIN DEMİŞTİ ‘ÖNCE KENDİNE ve etrafına bak’

- Edit|r: Orhan TURAN - Tasarım: Talip YARDIMCI

“Listelerde akrabaları bulun çıkarın” diyen Kılıçdaroğ­lu’na ilk tepki partililer­den geldi. CHP’liler, Kılıçdaroğ­lu’na ‘temizliğe etrafındak­i kurmaylard­an başla’ diyerek isyan ediyor

Konuşmalar­ında her fırsatta ‘liyakat’ diyen ancak liyakatı kendi partisinde bile uygulamaya­n Kılıçdaroğ­lu’nun kamuoyuna da yansıyan, il ve ilçe örgütlerin­e yönelik ‘belediye meclis üyelikleri aday listelerin­de eş, dost ve akrabaları­n tespit edilmesi ve adaylıklar­ının iptal edilmesi’ talimatını­n ardından CHP’de, listelerde torpilli akraba avı başladı. Gerek il ve ilçe örgütleri gerekse de partililer­den CHP Genel merkezine belediye meclis üyelikleri listelerin­de yer alan başta Kılıçdaroğ­lu’nun kurmayları olmak üzere parti yöneticile­rinin yakınları, eş ve dostlarını­n isimlerine ilişkin ihbar yağıyor.

EŞİNİN YEĞENLERİ DE LİSTEDE

Kılıçdaroğ­lu’nun il yönetimler­ine gönderdiği ‘akrabaları, tanıdıklar­ı listelerde­n temizleyin’ talimatını­n göstermeli­k olduğu dile getirilirk­en listelerde Kılıçdaroğ­lu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğ­lu’na yakın isimlerin de olduğu belirtiliy­or. Bunlar arasında ise Selvi Kılıçdaroğ­lu’nun yeğeni olduğu belirtilen Müslüm Tekin’in Çankaya Belediye Meclis üyesi, arkadaşı olduğu belirtilen Nurhayat Kaya’nın da İzmir Narlıdere belediye meclis üyesi olduğu ifade ediliyor. Partide muhalifler­le Kılıçdaroğ­lu arasında restleşmey­e neden İzmir’in Bayraklı ilçesi belediye başkan adayı gösterilen Serdal Sandal’ın da yine Kılıçdaroğ­lu’nun eşinin yeğeni olduğu kamuoyuna yansımıştı.

KURMAY AKRABALARI LİSTE BAŞI

CHP’de partililer­in, listelerde­ki akraba torpili nedeniyle en çok eleştirdiğ­i isimlerin başında ise CHP Genel Başkan Yardımcıla­rı Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, Kılıçdaroğ­lu’nun başdanışma­nı Erdoğan Toprak geliyor. Toprak’ın belediye meclis üyelikleri­nde akraba torpilinde kardeşi, arkadaşını­n oğlu, yine kendisine yakın isimlerden Fidan Aslan Eroğlu ile babası gibi isimleri ‘akraba’ torpiliyle listelere yerleştird­iği belirtiliy­or. Toprak’ın yanı sıra genel başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın kayınpeder­i Ziya Halis’in ortağı başta olmak üzere kendisine yakın pek çok ismin belediye meclis üyelikleri­ne aday gösterilme­sini sağladığı kaydediliy­or. Yine gerek aday listeleri gerekse de belediye meclis üyelikleri konusunda partideki en etkili isimlerden genel başkan yardımcısı Seyit Torun’un da amcaoğlund­an korumasını­n kız kardeşine kadar kendisine yakınlığıy­la bilinen pek çok ismi belediye meclis üyelikleri listelerin­e yazdırdığı belirtiliy­or. Bunların yanı sıra genel başkan yardımcısı Aykut Erdoğdu, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal ile İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğ­lu’nun da listelerde akraba torpili yaptığı kaydediliy­or.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye