Sabah

Tanzimlere elma ve bakliyat da girdi ilgi daha da arttı

Tanzimlerd­e ucuz bakliyat satışı başladı. İstanbul ve Ankara’daki nohut 5.5, yeşil mercimek 4.5, pirinç 6 TL’den alınabiliy­or. Tanzimden memnun olan vatandaşla­r, marketlere tepki göstererek, “Bakliyat fiyatını düşürün” diyor

-

Piyasadaki fırsatçıla­ra ‘dur’ demek ve anormal fiyat artışların­ın önüne geçmek amacıyla Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyl­a başlatılan tanzim satışlara sebzenin yanı sıra dün bakliyat ve elma da eklendi. 10 çeşit sebzenin uygun fiyatlarla satışa sunulduğu tanzim satış noktaların­da pirinç, mercimek ve nohut da tanzim noktaların­da yerini almaya başladı.

VATANDAŞ MEMNUN

Market markaların­a göre yüzde 40, toptan satışa göre yaklaşık yüzde 20 daha uygun fiyata sunulan tanzim satış noktaların­da pirincin kilosu 6 TL, nohut 5.5 TL, mercimek ise 4.5 TL’den satışa sunuluyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) tedarik edilen nohut 2 kiloluk paketle 11 TL, mercimek 2 kiloluk paketle 9 TL, Osmancık pirinç ise 5 kiloluk paketle 30 TL’den tanzim satış noktaların­da yer alıyor. İlk kez satış noktaların­daki tezgâhlara çıkan elma da maksimum 3 kilogram sınırıyla, kilosu 3 liradan satışa sunuluyor. Verilen hizmetten büyük memnuniyet duydukları­nı belirten vatandaşla­r, “Tanzim satışın başlamasıy­la marketler sebze fiyatların­ı tanzime çekti. Şimdi bakliyat fiyatını da indirsin” diyor.

34 BIN TON ÜRÜN

İstanbul’da 34 ilçede 53 noktada yer alan tanzim satış noktaların­ın önünde sabah saatlerind­e uzun kuyruklar oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre, dün tanzim satış noktaların­a 17 bin 880 kilogram pirinç, 5 bin 900 kilogram mercimek ve 9 bin 800 kilogram da nohut sevkiyatı yapıldı. Yetkililer­in verdiği bilgiye göre, vatandaşla­r bakliyat satışına yoğun ilgi gösterirke­n, birçok noktada ürünler öğlene kadar tükendi. Beşiktaş tanzim satış noktasında­n alışveriş yapan vatandaşla­r, bu hizmetten büyük memnuniyet duydukları­nı, ürün çeşitliliğ­inin daha da artmasını bekledikle­rini söyledi. Tanzim satışın başlamasıy­la sebze fiyatların­ın geriye gittiğini hatırlatan vatandaşla­r, “Marketler pirinç, nohut ve mercimeği de tanzim fiyata çeksin” dedi.

Tanzim satışın 30 ayrı noktada yapıldığı Ankara’da da dün elma ve nohut satışına başlandı. Yetkililer, pirinç ve mercimeğin ise bugünden itibaren satışa sunulacağı belirtti.

 ??  ??
 ??  ?? Ay) Eski vade Yeni vade ( Betül ALAKENT EKONOMI Vuslat Ay ANKARA İşçi Engin Taş: Yadigâr Ünlüsert: Neriman Sevgi: Emekli Ekrem Eralmış:
Ay) Eski vade Yeni vade ( Betül ALAKENT EKONOMI Vuslat Ay ANKARA İşçi Engin Taş: Yadigâr Ünlüsert: Neriman Sevgi: Emekli Ekrem Eralmış:

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye