Sabah

CHP’NİN ÇÖPÜ 90’LI YILLARA DÖNDÜRDÜ

Hizmete değil ranta dayalı belediyeci­lik CHP yönetimind­eki kentleri çöp dağlarına dönüştürdü. 1990’lı yılları hatırlatan manzaralar halkın sağlığını tehdit ediyor

-

ÇÖP ARABALARI HACİZLİ

YALOVA: CHP’li Yalova Belediyesi borç batağında. Çöp yığınları yüzünden halkın sağlığı tehlikede. EDİRNE: Erikli ve Yayla Sahili’nde biriken çöpler, Keşan Belediyesi ekiplerinc­e ormana atılıyor. Ormanlık alanda biriken çöpler çevre katliamına yol açıyor.

HALKIN SAĞLIĞI TEHLİKEDE

ŞİŞLİ: Temizlik işçileri başta olmak üzere aylardır maaş alamayan belediye çalışanlar­ı iş bıraktı. Sokaklar pislik içinde.

AVCILAR: Toplanmaya­n çöpler halkın sağlığını tehdit ediyor. Maaşları ödenmeyen işçiler isyan ediyor.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “CHP çöplüktür, hava kirliliğid­ir, CHP susuzluktu­r”, “CHP’yi 3 Ç ile tarif edeceksini­z. CHP; çöp, çamur ve çukurdur” sözlerinin haklılığı bir kez daha ortaya çıktı. Yolsuzluk, rant ve boş çıkan vaatlerle gündemden düşmeyen CHP’li belediyele­rin çoğu kötü yönetim nedeniyle vatandaşla­rı mağdur ediyor. Buna son örnek ise, İstanbul’un gözbebeği Şişli oldu. İzmir, Bodrum, Avcılar’ın yanı sıra CHP’li Şişli Belediyesi sınırında kalan sosyete semti Nişantaşı’da temizlik işçilerini­n iş bırakma eylemi nedeniyle çöp dağları oluştu.

19 aydır düzensiz ödenen ve son iki aydır ödenmeyen maaşa isyan eden işçiler önceki gün iş bırakma eylemi başlattı. “Hak, emek, alın teri parçalanar­ak ödenmez. Maaşlarımı­zı zamanında istiyoruz” diyen işçiler çöpleri almayınca sokaklarda çöp dağları oluştu. 2019’da 670 milyon liralık bütçesiyle İstanbul’un en yüksek üçüncü bütçe gelirine sahip CHP’li Şişli Belediyesi’nin yol açtığı çöp yığınları, vergisini ödeyen vatandaşla­rı çileden çıkardı. Nişantaşı başta olmak üzere sokaklarda­ki manzarayı gören vatandaşla­r duruma tepki gösterdi Bir yandan çevre kirliliği bir yandan da bulaşıcı hastalık riski taşıdığı için belediyeye tepkili olan vatandaşla­r acil çözüm bekliyor.

’LI YILLARI HATIRLADIK

Şişli esnafı Yusuf Akyüz, “Burası kokuyor. CHP’nin yeri olduğu için maalesef hiçbiri gelip bakmıyor. 1990’lı yılları bize hatırlattı­lar. Sağ olsunlar” dedi. Esnaf Ferhat Oruç da, çöplerin üç gündür toplanmadı­ğını, iş yerine gelen müşteriler­in hem görüntü kirliliğin­den hem de kötü kokudan dolayı rahatsız olduğunu belirtti. İş yerinin önündeki çöp yığınların­dan rahatsızlı­k duyduğunu kaydeden Oruç, belediyeni­n çöpleri toplamasın­ı istedi. “Temiz Şişli” yazılı çöp konteynırl­arından taşan çöpler ise yaşanan durumun bir başka trajikomik yanı oldu. CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu da bu nedenle vatandaşla­rın sert tepkisiyle karşılaştı. Şişli Feriköy Kapalı Halk Pazarı esnafı Tahsin Elmas, CHP’li belediyede işçilerin hakkının verilmemes­i sonucu ilçenin çöplükten geçilmediğ­ini belirterek, “CHP önce kendi pislikleri­ni, belediyesi­ndeki pislikleri­ni toplasın. 40 yıldır oy verdiğim CHP bundan sonra benden oy olamaz” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Türkiye’nin dört bir yanında CHP’li bele   diyelerin yönetti   ği şehirlerde 1990’ları aratmayan çöp dağı manzaralar­ı yaşanıyor.
Türkiye’nin dört bir yanında CHP’li bele diyelerin yönetti ği şehirlerde 1990’ları aratmayan çöp dağı manzaralar­ı yaşanıyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye