Sabah

KÜÇÜK KAHRAMANIN HAYALİ ‘HEP HAYAT KURTARMAK’

Kars’ta, beşikte uyuyan 7 aylık kardeşini yanan evden kurtaran 4 yaşındaki Ceren’in daha önce de tandıra düşen kuzenini yanmaktan kurtardığı ortaya çıktı. Minik kahraman büyüyünce de doktor olup hayat kurtarmak istiyor

-

KKARS

ars’ta beşikte uyuyan 7 aylık kardeşini yangından kurtararak büyük bir kahramanlı­k gösteren 4 yaşındaki Ceren Temel ve ailesi SABAH’a o gün yaşananlar­ı anlattı. Olay günü anne ve babasının evleri yanyana olan dedesi Mehmet Temel (74) ve babaannesi Sebahat Temel’e (73) emanet ettiği Ceren ile kardeşi Asmin evde uyuyordu. Bu sırada yangın çıktı. Ayağına düşen ateş parçasının acısıyla uyanan Ceren’in ilk aklına gelen beşikteki kardeşi oldu. Asmin’i kucağına alan Ceren, soğukkanlı­lıkla kapıya yöneldi. Büyük bir cesaretle Asmin’i kucağından indirip kapalı olan çelik kapıyı açan Ceren, kardeşini tekrar kucağına alarak dışarı çıkardı. Ardından da koşarak dedesine yangını haber verdi.

YANAN EVİ UNUTTUK

Ceren ve Asmin’in kurtulması aileye evin kül olmasını unutturdu. Hayatta kalan evlatların­a sarılarak şükreden Temel ailesi şimdi Ceren ile Asmin’in yanından ayrılmıyor. Baba Murat Temel, “Ceren’in yangından kardeşini kurtararak hepimizi çok sevindirdi. Bu sevinçle yanan evi bile unuttuk” dedi. Anne Nurgül Temel ise “Evden alevlerin yükseldiği­ni görünce, panik halinde çocuklarım­ı aradım. İkisini de sağ salim bulunca sevinçten ağlamaya başladım. Allah bize evlatlarım­ızı bağışladı. Ne kadar şükretsek azdır” diye konuştu.

KUZENİNİ KURTARMIŞ

Bu arada minik kahraman Ceren’in bir yıl önce de evlerinin karşısında­ki tandıra düşen, kuzeni Yiğitcan’ın hayatını da kurtardığı ortaya çıktı. Baba Temel, Ceren’in birlikte oyun oynarken Yiğitcan’ın tandırın içine düştüğünü görünce hemen yakınların­a haber verdiğini ve Yiğitcan’ın ayakları hafif şekilde yanmış halde tandırdan çıkarıldığ­ını anlattı.

Evde kardeşi Asmin’le bol bol oyun oynayan Ceren ise, “Büyüyünce ne olmak istiyorsun” sorusuna “Doktor olmak istiyorum” cevabını verdi. O anı da anlatan Ceren, “Asmin’i kucağına aldım. Ağırdı ama taşıyabild­im. Kapı kapalıydı. Asmin’i bırakıp kapıyı açtım ve dışarı çıkardım” dedi. Ceren, kardeşini çok sevdiğini ve tüm vaktini onunla geçirdiğin­i de sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye