Sabah

Çıkardı BDDK taksiti 6’dan 12’ye

- Edit r: Dilek GÜNGÖR Tasarım: Seçil KAYA

ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’de 15 bine yakın kooperatif olduğunu, onların da değer üretmediği­ni belirterek, “Bir sürü içi boş kooperatif var. Bu ekosisteme biz inşallah en geç yılın ikinci yarısından itibaren neşter atacağız” diye konuştu. Pakdemirli, Hal Yasası’nın Meclis’in açılmasıyl­a hızlı şekilde yasalaşaca­ğını, daha sonra da Perakende Yasası’nın ele alınması gerektiğin­i söyledi.

incelemele­rde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sera yatırımlar­ı teşvikleri­ni revize ettiklerin­i açıkladı. Varank, “Bundan böyle en az 25 hektarlık arazide, minimum 5 milyon lira yatırım tutarına sahip modern seracılık yatırımlar­ı da öncelikli yatırım teşvikinde­n faydalanab­ilecek. Gelişmiş bölgelerde sera yatırımı yapmak isteyenler için minimum arazi kapasitesi­ni 40 dekardan 20 dekara indiriyoru­z” dedi. Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun sayısını kredi kartlarınd­a taksit artıran yönetmeliğ­i Resmi Konut Gazete’de yayımlandı. ve eğitim-öğretim kredileri kredilerin­de hariç olmak üzere tüketici 60 vade 36 aydan liraya aya çıktı. Bedeli 120 bin sağlanan kadar olan taşıtlar için 48 kredilerin vadesi 120 aydan 60 aya uzadı. Fiyatı bin liranın üstündeki taşıtlarda ise kredi vadesi 48 ay olarak korundu. Bilgisayar alımı amacıyla kullandırı­lan kredilerde vade 6 aydan 12 aya çıktı. Vade verilecek süresi, tablet alımı için 3 bin kredilerde 6 ay, fiyatı telefonu 500 liraya kadar olan cep ve fiyatı kredilerin­de 12 ay 3 bin 500 liranın üstündeki 6 ay cep telefonu kredilerin­de olarak korundu.

ALTINA TAKSIT YOK

Tablet hariç bilgisayar alımları ve taşımacılı­k harcamalar­ında sayısı kredi kartına taksit 6’dan 12 aya çıktı. Seyahat acenteleri üstünden yurtiçi ve sosyal tatil harcamalar­ı, sağlık taksit hizmet harcamalar­ında süresi 9’dan 12 aya yükseldi. Altın, tın, gıda, akaryakıt, kozmetik, alkolde kolde ise taksit yok. l

Eşimle birlikte sürekli alışveriş yapıyoruz. Eşim de pazara ve markete gidiyor. Çadıra aralıklı geliyorum. Fiyatlar tam yarı yarıya. Sadece salatalık ile domates aldım. Biraz zahmetli de olsa buradan almayı tercih ediyorum. l Marketten alışveriş yapıyordum artık yapmıyorum. Buradan patates, elma, domates, salatalık aldım. 30 TL ödedim. Sadece patatesi bile alsam markette 40-50 TL tutardı. Çürümüş patatesler denk gelecekte 3 TL‘ye alacaksın. Hepsini marketten almaya kalksam 70-80 TL rahat tutardı. İlk zamanlar sıra vardı. Şimdi kalmadı. Marketçile­r kıvranıyor­lar. l umartesi eşim ve annemle beraber markete gittik. Gerçekten içler acısı... İnsanlara yazık günah. Kabak, salatalık, elma ve nohut aldım. Fiyatları düşürsünle­r. Kimin ne oyunu varsa bıraksın. Oyun oynamasınl­ar vatan, millet, ülke üzerinden... Başkanımız elinden geleni yapıyor. Allah razı olsun. l Marketlerd­e alışveriş yapmak mümkün değil. Patates, salatalık, domates ve elma ve nohut aldım. Mercimek ve pirinci bekliyorum.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye