Sabah

İş dünyasında­n hükümete TAM DESTEK

- ANKARA

ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve 6 bakanın yazılımdan katıldığı, inşaattan eğitime, farklı sektör tarıma kadar 61 temsilcisi­yle gerçekleşt­irilen duyulan zirveye ekonomiye İş dünyası güven damgasını vurdu. ve faizde son 2-3 ayda, kurda yaşanan olumlu gelişmeler­le dikkat banka kredilerin­deki artışa daha çekerek, "Bugün önümüzü mesajı net bir şekilde görüyoruz" 5 verdi. Her sektör 5 sorun, Basına çözüm önerisi dile getirdi. söz kapalı gerçekleşe­n zirvede, başkanının alan 61 sektör meclisi dile getirdiği talepler arasında şöyle: dikkat çeken bazı başlıklar

* Kamu inşaatları­na yerli ürün kullanma zorunluluğ­u getirilsin. * AB dışındaki ülkelerden giren Türkiye'ye gümrüksüz ürünlere dampingli veya kalitesiz karşı önlem alınsın. fiyat * Kamu müteahhitl­erine uygulamala­r farkı veya ek süre gibi hayata geçirilsin.

* Yerli makine ve teçhizat hem yatırımlar­ında hem krediyle faiz desteği de leasingle alımlarda sağlansın.

* Akaryakıtt­a indirimler kuruş üzerinden Avrupa’daki gibi litre/ düzenlensi­n.

* Otomotivde ÖTV ve KDV indirimi sürsün. * Devlet destekli KGF uygulaması kapsamda yenilensin, bu garantisi ilave 100 milyar TL hazine sağlansın.

* Stratejik alanlarda yerlimilli hale yazılımlar­ın zorunlu getirilsin. HAZINE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TOBB Sektörel Ekonomi Şurası’nda tüm sektör temsilcile­rimizi dinledik. Ekonominin her alanında ayakları yere basan, piyasalara ve insanımıza güven veren politikala­rla hedeflerim­ize ilerliyoru­z" dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye