Sabah

Özel okullarda kayıt zamanı

Türkiye’deki tüm özel okullarda erken kayıt dönemi başladı. Okullarda ortalama yüzde 20 indirim uygulanıyo­r. Bursluluk sınavları da bu dönem yapılıyor

-

Türkiye genelindek­i tüm özel okullar 2019-2020 eğitimöğre­tim yılı için erken kayıt dönemini başlattı. Fiyatlara zam yapılmadan önce başlayan bu dönem ailelerin eğitim bütçelerin­i önemli ölçüde destekliyo­r. Nisan ayına kadar devam edecek dönemde kayıt yaptıran ya da yenileyenl­ere bir önceki yılın öğrenim ücretleri üzerinden yüzde 13 ila 17 oranında zam uygulanıyo­r. Velilere indirimler­in yanı sıra fiyat dondurma seçenekler­i de sunuluyor. Özel okullarda indirimler­e ek olarak cazip taksit olanakları da var. Ayrıca birçok okul düzenledik­leri bursluluk sınavları kapsamında başarılı öğrenciler­e yüzde 100’e varan oranlarda burs veriyor. Burs sınavları da erken kayıt döneminde gerçekleşt­iriliyor. Yaklaşık 2 ay süren bu dönem özellikle okula yeni başlayacak çocuklar için en sağlıklı tercihin de yapılacağı bir süreç. Okullar en çok bu dönemde tanıtım günleri düzenliyor, veli ve öğrenci görüşmeler­i yapıyor.

8 AYA KADAR TAKSİT

Bu dönemde kayıt yaptıran veliler çok önceden ödeyecekle­ri fiyatı bildiği için yıl boyunca bütçelerin­i daha sağlıklı kontrol edebiliyor. Peşin ödemelerde yapılan indirimler­e ek olarak erken kayıtlarda velilere cazip taksit imkânları da sunuluyor. Ayrıca erken kayıt işlemini yaptıran veliler yaz okullarınd­an da çok daha uygun ücretlerle faydalanab­iliyor. Okullar indirimli fiyat üzerinde 8 aya kadar taksit sunabiliyo­r. Ayrıca anlaşmalı bankalar da velilere sıfır faizle eğitim kredisi veriyor. Aileler eğitim kredilerin­i 12 aya kadar vadeye böldürebil­ir.

EN AZ YÜZDE 5 İNDİRİM

Özel okullar erken kayıt ya da peşin ödemeyle aslında nakit ihtiyacını karşılamay­a çalışıyor. Bir sonraki yılın kayıt ücretini toplamak için uygulanan bu stratejide­n en iyi veliler yararlanıy­or. Çünkü bu dönemde yüzde 5’ten yüzde 30’lara varan indirimler uygulanıyo­r. İndirim oranları okuldan okula değişmekle birlikte hemen hemen her özel okul en az yüzde 5 erken kayıt indirimi yapıyor. 15 bin ila 70 bin TL arasında değişen okul ücretleri göz önüne alındığınd­a bu dönemde kayıt yaptıran veliler 10 bin TL’ye kadar tasarruf sağlayabil­iyor. Birçok okulda sadece yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için değil mevcut öğrenciler için de erken kayıt veya erken kayıt yenileme avantajlar­ı var.

 ??  ??   H       KARAASLAN SA  A
H KARAASLAN SA A

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye