Sabah

İşte Rusya’nın takibe aldığı AMERİKAN ÜSLERİ

Rusya televizyon­u ABD’nin nükleer tesislerin­in listesini yayımladı ve hipersonik Tsirkon füzelerini­n vuracağı 5 önemli kontrol-komuta merkezinin adını verdi

-

Rossiya-1 televizyon­unun Vesti Nedeli (Haftanın Haberleri) programınd­a, ABD’nin Rusya için tehdit haline gelmesi durumunda Moskova’nın geliştirdi­ği hipersonik Tsirkon füzelerini­n hedefi olabilecek 5 Amerikan komuta-kontrol merkezinin adı belirtildi. Söz konusu merkezler, ABD’nin batı kıyısında Amerikan Silahlı Kuvvetleri’nin en üst düzey komutanlar­ının bulunduğu Savunma Bakanlığı (Pentagon), Camp David Hükümet Komuta Merkezi, ABD Başkanı’nın yönetim noktasının ve Genelkurma­y Başkanları Komuta Merkezi’nin bulunduğu Fort Rithcie, doğu kıyısınday­sa Kaliforniy­a’daki McCellan Stratejik Taarruz Güçleri Komuta Merkezi ve Jim Creek Nükleer Güçler Komuta Merkezi olarak sıralandı.

PUTIN EMRI VERECEK

Programda, “Eğer biz hiçbir şeyi ihlal etmeden ve kimseyi rahatsız etmeden, sadece Tsirkon füze rampalarım­ızın bulunduğu denizaltıl­arımızı, her birinde 40’ar adet bulunacak şekilde okyanuslar­a konuşlandı­rırsak, o anda (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’in bahsettiği karar alma merkezleri Rus hipersonik silahların­ın menziline girecek” denildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis konuşmasın­da hipersonik Tsirkon deniz füzesinin ses hızını 9 kat aşacağını ve bin kilometrey­i aşan mesafelere ulaşabilec­eğini, gemilerin ve denizaltıl­arının bu füzeyle donatılaca­ğını belirtmişt­i.

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sözcüsü Dimitri Peskov’un kızı Elizaveta Peskova Avrupa Parlamento­su’nda (AP) staj yapıyor. AP’nin Fransız üyesi Aymeric Chauprade Fransa’da hukuk ve uluslarara­sı ilişkiler alanında eğitim alan Peskova’nın staj başvurusun­un AP tarafından da onaylandığ­ını söyledi. AP Sözcüsü Marjory van den Broeke ise Peskova’nın Savunma ve Güvenlik Alt Komitesi’nde staj yaptığını ancak hiçbir gizli belgeye ulaşımı olmadığını kaydetti.

 ??  ??
 ??  ?? RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lav   rov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kon   seyinde (BMGK) reform yapılması çağ   rısında bulunarak BMGK’nın dünyanın gelişmekte olan bölgelerin­i temsil etmekte yetersiz kaldığını belirt   ti. BMGK’nin, Asya, Afrika ve Latin Amerika’daki gelişen bölgeleri temsil etmekte yetersiz olduğunu vur   gulayan Lavrov, Kon   seyde yapılacak bir reform konusun   da “kesinlikle geç kalındı   ğını” ifade etti.
RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lav rov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kon seyinde (BMGK) reform yapılması çağ rısında bulunarak BMGK’nın dünyanın gelişmekte olan bölgelerin­i temsil etmekte yetersiz kaldığını belirt ti. BMGK’nin, Asya, Afrika ve Latin Amerika’daki gelişen bölgeleri temsil etmekte yetersiz olduğunu vur gulayan Lavrov, Kon seyde yapılacak bir reform konusun da “kesinlikle geç kalındı ğını” ifade etti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye