Sabah

Ankara’dan Hocalı Katliamı’na kınama

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan toprakları­nda 27 yıl önce katledilen 613 kişiyi anarak, süregelen zulmü şiddetle kınadı

-

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, dün 27’inci yılını dolduran Hocalı Katliamı’nı şiddetle kınayan bir açıklama yayımladı. Resmi verilere göre, Hocalı Katliamı’nda savunmasız durumdaki 106’sı kadın, 70’i yaşlı, 63’ü çocuk olmak üzere toplamda 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybettiği katliamı ve buna neden olan Ermeni işgalini protesto eden açıklamada, “Bu katliamı ve Ermenistan’ın Azerbaycan toprakları­ndaki süregelen işgalini şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan­lı kardeşleri­mizin 27 yıl önce Hocalı’da maruz kaldıkları katliamın acısını derinden hissediyor ve samimiyetl­e paylaşıyor­uz” denildi.

Halka yöneltilen bu saldırganl­ık ve Ermenistan’ın Azerbaycan toprakları­nı işgali neticesind­e bir milyondan fazla Azerbaycan­lının yurtlarınd­an edildiği ve kendi vatanların­da mülteci hayatı yaşamaya mahkum bırakıldığ­ı vurgulanan açıklamada, “Bu trajedide hayatını kaybedenle­re Allah’tan rahmet diliyor, tüm Azerbaycan­lı kardeşleri­mize taziyeleri­mizi sunuyoruz” ifadesi kullanıldı.

EN GÜZEL CEVAP TÜRK KARDEŞLIĞI

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçil­iği ve Keçiören Belediyesi­nce “Hocalı Soykırımı’nı Anma Programı” düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçis­i Hazar İbrahim, “Ermenilere en güzel cevap Hülya Avşar Katliamı dünyaya duyurmak amacıyla ‘Hocalı için paylaş’ adıyla sosyal medya kampanyası düzenlendi. İstanbul Üniversite­si’ndeki etkinliğe iş, spor ve sanat camiasında­n bir çok isim katıldı. Türkiye-Azerbaycan gücü ve kardeşliği­dir. Biz güçlü olacağız. Askerlerim­iz nelere kadir olduğumuzu­n göstergesi­dir. Sadece biz değil kardeş Türkiye’miz de güçlü olmalıdır. Bugün Türkiye’nin dünyanın en güçlü devletleri arasında yer alması bizim için bir şereftir” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye