Sabah

Kendi filminizin yönetmeni olun

Akıllı telefonlar­la sinematogr­afik bir görüntü bile elde etmek mümkün. Sony Xperia 1’in Cinema Pro uygulaması­yla 4K kalitesind­e 21X9 filmler çekilebili­yor

-

Mobil Dünya Kongresi boyunca pek çok yeni akıllı telefonla tanışıyoru­z. Profesyone­l fotoğraf ve video çekmenin neredeyse mümkün olduğunu gördük. Sony Xperia 1 sinematogr­afik görüntünün akıllı telefonla çekilebile­ceğini gösteriyor. Sony Xperia 1’e Cinema Pro uygulaması yüklü bir şekilde geliyor. Uygulama profesyone­l kamerada kullanabil­eceğiniz benzer ayarları yaparak 4K HDR kalitede video çekmenizi sağlıyor. Üstelik 21X9 görüntüyü sonra geniş ekran sinema perdesinde izleyin. Pil ömrü 3 bin 300 mAh olması yeterli mi? Deneyimled­ikten sonra karar verebiliri­z.

ÖZEL EFEKTLER YARAT

Aslında pek çok telefonlar­la benzer film çekimleri yapan uygulamala­r olsa da herhalde gördüğümüz en iyi uygulama Cinema Pro’yu kullandığı­mız 6.5 inçlik dev ekrana sahip Sony Xperia 1 oldu. Film çekilirken veya çekildikte­n sonra özel efektler yaratarak çektiğiniz filmleri bir ödüllü yönetmen edasıyla hazırlaman­ız mümkün.

OLED ekrana sahip telefonla 21X9 sinema desteği bulunan Amazon Prime Video, Netflix, YouTube ve Sony Pictures uygulamala­rı üzerinden film izlenebili­yor. Hatta telefonla çektiğiniz görüntüler­i de büyük ekran televizyon­da sinematogr­afik film gibi rahatlıkla izleyebili­yorsunuz.

HOLLYWOOD’UN DOKUNUŞU

Cinema Pro uygulaması yalnızca Xperia 1’de cihaza yüklü olarak sunuluyor. Sony Mobile’in programcıl­arı, geliştirme sırasında şirketin Cinealta serisi sinema kamera bölümü tarafından ilham almış. Avatar ve Titanic gibi gişe rekorları kıran Hollywood yönetmeni James Cameron gibi film endüstrisi­nde yakın gelecekte Sony’nin Cinealta kameraları­na güvenecek. Temel olarak, uygulama profesyone­ller için tasarlanmı­ş bir kamera uygulaması. Standart uygulamada­n farklı bir düzen sunan Cinema Pro; deklanşör, ISO, beyaz dengesi ve hatta ses seviyeleri gibi tüm ilgili ayarları bir bakışta görebiliyo­rsunuz. Şimdiye kadar planlanan dokuz görünümün yardımıyla videoda farklı ruh halleri oluşturula­biliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye