Sabah

“KüRESEL TEKNOLOJI MARKASı OLACAğıZ”

45 yıllık Ar-Ge gücüyle uluslarara­sı teknoloji markası olmayı hedefledik­lerini söyleyen Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “Küresel ve yerli 120 iş ortağımızl­a uluslarara­sı teknoloji markası olmayı hedefliyor­uz” dedi

-

yıl Ar-Ge’de 45. yılını kutlayan Netaş, sahip olduğu mühendisli­k ve teknoloji gücüyle yerlileşti­rme alanındaki çalışmalar­ında hedef yükseltti. Barselona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde konuşan Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “Ar-Ge ve saha yönetim gücüne sahip lider sistem entegratör­ü kimliğimiz­le, küresel ve yerli 120 iş ortağımızl­a uluslarara­sı teknoloji markası olmayı hedefliyor­uz” dedi.

“Türkiye’nin dijital dönüşüm tarihine baktığınız­da telekomüni­kasyon altyapısın­ın modernleşt­irilmesind­en, yeni nesil teknolojil­erin geliştiril­mesine kadar Netaş’ın izlerini görürsünüz” diyen Altay, “45 yıl önce ilk özel telekom Ar-Ge’sini kurarak “yerlilik” hamlesini başlatan, ilk yazılım ihracatını gerçekleşt­iren Netaş, bugün de 800 mühendisi ile Türkiye’nin dijital dönüşümünd­e stratejik bir rol oynuyor. Şimdi önümüzdeki hedef uluslarara­sı pazarlarda büyümek” diye konuştu.

3.5 MİLYAR DOLARLIK KATKI

Altay, “Yeni nesil iletişim teknolojil­erinin Ar-Ge’si başta olmak üzere Türkiye’yi bölgenin yüksek teknoloji üssü haline getirmek istiyoruz. Yerlileşti­rme çalışmalar­ımızla da bugüne kadar

ülkemize kazandırdı­ğımız 3.5 milyar dolarlık tasarruf miktarını artırmayı hedefliyor­uz” açıklaması­nda bulundu.

“Türkiye’nin dijital dönüşümü için gerekli birçok teknolojik altyapı ve projelerin­de bizim imzamız var. Akıllı şehirlerde­n şirketlere, eğitimden hukuka, spordan savunma teknolojil­erine kadar kısacası tüm Türkiye’nin dijital dönüşümü için gereken IoT, büyük veri, 5G gibi en yeni ileri teknolojil­eri geliştirme­k için çalışıyoru­z. Bu teknolojil­erde kendi Ar-Ge ürünlerimi­zi de kullanıyor olmamız Netaş olarak en güçlü kaslarımız­dan biri” diyen Altay, yurtdışınd­a da dijital dönüşüm projeleri hayata geçirdikle­rini anlattı.

YENİ PAZARLARA ODAKLANDIK

Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’nın dijital dönüşümünd­e de etkin rol aldıkların­ı belirten Altay, “KKTC’nin gümrük süreçlerin­den, e-devlet yapılanmas­ına, telekomüni­kasyon altyapısın­ın modernleşt­irilmesine kadar birçok alanda dijital dönüşüm projelerin­i hayata geçirdik. Afrika’nın en büyük enerji şirketi Sonatrach’ın da veri merkezini kuruyoruz. Bu ve daha birçok uluslarara­sı örnek projelerim­iz yeni pazarlara açılmamızd­a ve dijital dönüşümü ihracatımı­zı artırmamız da rol oynayacak” açıklaması­nda bulundu.

 ??  ?? C. Müjdat Altay
C. Müjdat Altay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye