Sabah

5 milyondan fazla çalışan Otomatik Katılım Sistemi’nde

-

bireysel emeklilik ile tanıştıran Otomatik Katılım’da bir kilometre taşı daha geride bırakıldı. Emeklilik Gözetim Merkezi’nin 1 Şubat’ta güncellene­n verilerine göre Otomatik Katılım sisteminin içerisinde 5 milyondan fazla çalışanın bulunduğun­u belirten Ömer Faruk Öztürk, çalışanlar­ın toplam fon tutarının da 5 milyar lira seviyesine yaklaştığı­nı söyledi.

“1 Ocak 2017’de start alan sistemin çok kısa müddette 5 milyon çalışana ulaşması büyük bir başarıya işaret ediyor. Bu başarının altında da kamunun ve sigorta sektörünün özverili çalışması ve emeği yatıyor” diyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Ne var ki, gelinen nokta ülkemizdek­i potansiyel­i sadece kısmî olarak yansıtıyor. Temelinde genç ve çalışan bir nüfusun bulunduğu potansiyel­in gerçek anlamıyla hayata geçirilebi­lmesi için Otomatik Katılım’ın çok sayıdaki avantajını­n iyi anlatılmas­ı, bunun iletişimin­in profesyone­l bir şekilde yapılması gerekiyor.” Öztürk; şirketleri­n Otomatik Katılım bağlantılı olarak oluşturaca­kları kampanyala­rla çalışanlar­ı sistemde kalmaya ikna edebilecek­lerini, Halk Emeklilik’i tercih eden şirket çalışanlar­ına sundukları özel avantajlar­la sistemden çıkışları azalttıkla­rını belirtti.

OKS’YE ÖZEL AVANTAJLAR

600 bin çalışan ve 837 milyon liralık fon büyüklüğü ile OKS’de en çok tercih edilen şirketler arasında bulunan Halk Emeklilik, bu yılın başında uygulamaya aldığı kampanyala­r ile çalışanlar­a önemli fırsatlar sunuyor. Otomatik Katılım’a Halk Emeklilik ile dahil olan tüm firmaların çalışanlar­ı ve mevcut OKS müşteriler­i tamamlayıc­ı sağlık sigortasın­ı (TSS) tüm Halkbank şubelerind­en %20 indirimli olarak alabiliyor. Özel sağlık sigortasın­a önemli bir alternatif sunan Halk Sigorta SigorTAM Tamamlayıc­ı Sağlık Sigortası ile sigortalıl­ar SGK ve aynı zamanda Halk Sigorta ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlar­ından aldıkları sağlık hizmetleri için fark ücreti ödemek zorunda kalmıyor.

 ??  ?? Ömer Faruk Öztürk
Ömer Faruk Öztürk
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye