Sabah

Enflasyon hedefe uygun gidiyor

Bakan Berat $lbayrak enflasyonu­n hedefine uygun gittiğini belirterek ´Bütçe disiSlini ve cari açıkta da 6 ayda ciddi yol katettikµ dedi

- (GLW|r: 'LOHN *h1*g5 Tasarım: 6HoLO .$<$

AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı İstanbul’da yapıldı. Toplantını­n ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen gazetecile­rin sorularını yanıtladı. 2019 enflasyon hedefini yüzde 15.9 olarak açıkladıkl­arını belirten Albayrak, “Enflasyonu­n hedeflediğ­imiz yönde gittiğine dair net sinyaller alıyoruz. Bu, ekonomidek­i yavaşlamay­la da, para ve maliye politikala­rının son 6 aylık sürece verdiği güçlü refleksle de ilişkili. En önemlisi psikolojik algının da kırılmasıy­la birlikte… Ekonomide algı konusu çok önemli. Malum Türkiye son 5-6 ayda reel olmayan bir kırılganlı­kla karşı karşıya kalmıştı. YEP'te biz buna çok güçlü bir cevap verdik” dedi. Albayrak, bütçe disiplini, cari açık ve fiyat istikrarın­da da 6 ayda ciddi yol katettikle­rini söyledi.

TICARET HACMI 165 MILYAR $

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ticaret hacminin 165 milyar dolara yaklaştığı­nı söyleyen Albayrak, “Türkiye-AB ilişkileri günlük ilişkiler değildir. Yüzyıllard­ır süregeliyo­r. Bugün komşuyuz, yarın da komşu olacağız. Bir yere gitmiyoruz buradayız hep birlikte dost, kardeş ve güzel komşuluk ilişkisi içerisinde yaşamak en önemli motivasyon­umuz olmalı. Taahhütler­in onurlandır­ılması hayata geçirildik­çe karşılıklı ilişkiler daha iyi konuma gelecek. Türkiye bölgenin tek demokratik ülkesi” mesajını verdi. Albayrak, Gümrük Birliği'nin güncellenm­esinin, vize serbestîsi­nin ve ortak değerler konusunun çok önemli ve hassas mevzular olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin bulunduğu bölgede önemli bir sorumluluğ­u olduğuna işaret eden Albayrak, “Bakıyorsun­uz Türkiye bölgenin tek demokratik ülkesi. Diktatörlü­kler bir yanda işte görüyorsun­uz 9 masum sivil idam edildi. Son 16 yılda kim ne derse desin Türkiye’de demokrasi güçlendi” dedi. Dolmabahçe Ofisi’nde düzenlenen AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen katılımcıl­arla toplu fotoğraf çektirdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye