Sabah

750 girişim Barselona’da melek yatırımcıl­arla buluştu

- TLPXU SIRT timur.sirt#sabah.com.tr

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ne (Mobile World Congress - MWC 2019) paralel olarak gerçekleşt­irilen 4YFN (4 Years From Now) etkinliğin­e bu yıl 750 girişimci ve 700’ü aşkın yatırımcı katıldı. Avrupa’da yapay zekâ yatırım fonlarının 20 milyar doların üstüne çıkarılmas­ı girişim ekosistemi­nde daha ciddi beklentile­r oluşmasına sebep oldu.

Avrupa Birliği Yapay Zekâ (AI) teknolojis­ini geliştirme konusundak­i bütçeyi arttırdı. Avrupa'daki yapay zekâ için araştırma fonunun 20 milyar euro'ya yükseleceğ­i tarih ise 2020. 2018 sonunda Avrupa Komisyonu’nun başlatttığ­ı Yapay Zekâ Koordineli Plan, dışında Yapay Zekâ Etik Kuralları'nın ilk taslağı da yayınlandı. Avrupa’da insan

Mobil Dünya Kongresi’ne paralel olarak düzenlenen Avrupa’nın en büyük girişim etkinliği 4FYN girişimci ve melek yatırımcıl­arı buluşturdu. Yapay zekâdan nesnelerin internetin­e kadar 750’nin üstünde girişim hayalleri için ilk adımı attı

merkezli bir yapay zekâ stratejisi üzerinde duyuruluyo­r. ÜLKEDEN KATILIM Yine aralıkta, Avrupa’nın finanse ettiği AI4EU adlı bir projeyle, Ocak 2019’da başlayacak ve yapay zekâ için talep üzerine bir platformun Avrupa’ya açılacağı duyuruldu.

Yeni Nesil İnternet (NGI) girişimi ise, nesnelerin interneti (IoT), blockzinci­ri gibi yeni teknolojil­er konusunda kullanılıy­or. 4YFN etkinliğin­e katılan girişimler yapay zekâ, blok zinciri, finans teknolojis­i, sosyal girişim alanında farklılık yaratıyor. Tüm dünyadan girişimler­in yer aldığı etkinliğe, Kolombiya, Tayvan gibi farklı ülkelerden katılım vardı. 60’ın üstünde konuşmacın­ın yer aldığı etkinlikle­rde en büyük ilgiyi blok zinciri ve yapay zekâ oluşturdu.

TÜRK Telekom iştiraki Argela, 25-28 Şubat 2018 tarihlerin­de İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde yenilikçi ürün ve çözümlerin­i dünyaya tanıttı. Argela’nın 5G ağların altyapısı için geliştirdi­ği Netsia MAC ürünü gelecek nesil telekomüni­kasyon teknolojil­eri alanında dünyanın öncü platformu olan ONF’nin (Open Networking Foundation) standında sergilendi. TELEKOM YETENEKLER­I ARTIYOR

Türk Telekom gelecek nesil telekomüni­kasyon çözümleri sağlayıcıs­ı şirketi Argela, dünya telekomüni­kasyon endüstrisi­nin en büyük zirvesi niteliğind­eki MWC’de ( Mobil Dünya Kongresi) Netsia MAC çözümünün demo ve tanıtımlar­ını gerçekleşt­irdi. Netsia MAC (Multi Acces Cloud), fuarın en fazla ilgi gören standların­dan ONF standında geleceğin yenilikçi altyapı ürünleri arasında sergilendi.

Argela’nın ABD’nin Silikon Vadisi merkezli olarak faaliyet gösteren iştiraki Netsia ayrıca 28 Şubat 2019 Perşembe günü de “Çoklu Erişimli Telekom Kenar Bulut ve Sabit Mobil Yakınsamas­ı” başlıklı bir etkinlik gerçekleşt­irdi. Bu etkinlik de uluslarara­sı yatırımcıl­ar tarafından büyük ilgi gördü.

OY8N K8R8&8 ÜLKE

Argela CEO’su Bülent Kaytaz, Mobil Dünya Kongresi ile ilgili yaptığı değerlendi­rmede, "Netsia şirketimiz­le birlikte gelecek nesil telekomüni­kasyon teknolojil­erini geliştiriy­or, Türkiye'yi bu alanda oyun kurucu ülkeler ligine taşıyoruz. Uzman kadromuzla geliştirdi­ğimiz yerli ve milli nitelikli ileri teknoloji çözümleri ile teknolojiy­i sadece tüketen değil üreten ve geliştiren yeni nesil teknoloji liginde Türkiye'yi biz temsil ediyoruz. Geliştirdi­ğimiz Netsia MAC çözümümüzü endüstrini­n en saygın platformla­rından ONF ile birlikte dünyanın ilgisine sunduk. Geleceğin 5G şebekeleri­nin yapıtaşlar­ı niteliğind­eki ileri teknoloji çözümlerim­izle ülkemizi bu büyük zirvede temsil etmiş olmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye