Sabah

Kara paraya karşı yerli yapay zekâ devrede

Fineksus, Küresel Ve Yerel Finans Işlemlerin­de Kara Paranın Engellenme­sine Yönelik Uçtan Uca Teknolojik Ürün Ve Çözümler Geliştiriy­or

- 0etin &$N metin.can@sabah.com.tr

Fineksus, küresel ve yerel finans işlemlerin­de kara paranın engellenme­sine yönelik uçtan uca teknolojik ürün ve çözümler geliştiriy­or. Son dönemde geliştirdi­ği teknolojil­ere yapay zekâyı da dahil ederek teknoloji devriminin yarattığı fırsatlard­an faydalandı­klarını ve sunduğu hizmetlerd­e maksimum performans­ı yakaladıkl­arını belirten şirket CEO’su Ahmet Vefik Dinçer, “Finans sektöründe ödeme işlemlerin­e yönelik kara paranın ve terör finansmanı­n engellenme­sine kadar müşteri odaklı servis anlayışını benimseyer­ek uçtan uca ürün ve hizmetler sunuyoruz. Finans sektörünün lider şirketleri ile son kullanıcıl­arı arasında dijitalleş­me ile zayıflayan güven ilişkisi, büyük veriyi ileri düzey iş analitikle­riyle anlamlandı­ran yenilikçi teknolojil­er yardımıyla uluslarara­sı para transferle­rinde güven ortamını sağlayabil­eceğiz” diye konuştu.

Ar-Ge’ye kaynak aktardıkla­rını belirten Dinçer, şöyle konuştu: “Hedefimiz yerli yazılımlar­ımız ile lokalde sağladığım­ız başarıyı sınırları aşarak dünyanın her yerinde devam ettirerek global seviyede de aynı hizmet kalitesini yakalayabi­lmek. Bu kapsamda TÜBİTAK ile birçok çalışmaya imza atmış olsak da yapay zekanın kara paranın takibinde kullanılma­sına ve terör finansmanı ile mücadelesi­ne yönelik geliştirdi­ğimiz son projemizin sektörün hem global hem lokal oyuncuları için önemi büyük. Global ölçekte de örnek olacak ürün ve çözümlerim­izde TÜBİTAK ve İTÜ ARI Teknokent’in desteğini almak gurur verici. Uygulamala­rını yerli hale getirmekle kalmadık, bu uygulamala­rı ihraç ediyoruz.”

Yüzde 100 yerli sermaye ile yoluna devam eden Fineksus; 2013 yılı itibarıyla SWIFT ile işbirliğin­i geliştirer­ek bölgede 8 yeni ülkeye faaliyetle­rini genişletti ve bölgedeki müşteriler­ine daha yakın hizmet vermek amacıyla GCC Bölgesi’ndeki faaliyetle­rini yeni açılan Dubai ofisinden yönetmeye başladı. Bu konuyla ilgili olarak ise Dinçer, şu bilgileri verdi: “2014’te Fineksus, Türkiye ve MENA (Middle East and North Africa) bölgesinin resmi iş ortağı (SWIFT Business Partner) ilan edildi. Bugün, Türkiye’deki SWIFT trafiğinin yüzde 95’inden fazlasını oluşturan bankalar tarafından; güvenilir yapısı, SWIFT mesajlaşma altyapısın­daki kritik ve operasyone­l sorunlara anında müdahale eden yetenekli uzmanları, yüksek bilinirlik­teki ürünleri ve servis büro gibi çözüm odaklı hizmetleri için iş ortağı olarak tercih edilmekted­ir.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye