Sabah

Kirli ittifak seçimlerde hezimete uğrayacak

- Burak Erdem ÇELİK/$N.$5$

CUMHURIYET Halk Partisi’nin yerel seçim sürecinde HDP ile yakınlaşma­sına şehit yakınları gazilerden sert tepki geldi. Atatürk’ün partisi ile HDP’nin hiçbir şekilde yan yana yürüyemeye­ceğini vurgulayan şehit yakınları ve gaziler, CHP’ye tepkilerin­i, “1 oy için Atatürk’ün çizgisinde­n nasıl çıkarsınız? Bugünkü CHP’nin Atatürk’ün çizgisiyle hiçbir ilgisi yok. CHP’yi Atatürk’ten uzaklaştır­anlar partiyi terk etmeli. CHP tabanı da bu ittifakı kabul etmiyor. CHP’ye en büyük tepkiyi CHP’liler verecek” şeklinde dile getirdiler.

Şehit yakınları ve gazilerin SABAH’a yaptığı açıklamala­r şöyle:

n Gazi Haydar Ünal (60): CHP’nin terör örgütüne destek veren partiyle işbirliği yapmasını içimize sindiremiy­oruz.

CHP tabanının da bu işbirliğin­i asla kabul etmediğini düşünüyoru­m. CHP, Atatürk’e ve ilkelerine aykırı hareket ediyor. Oy almak uğruna partiler ilkelerind­en vazgeçmeme­li. Seçimlerde bu işbirliğin­den dolayı hezimete uğrayacakl­ar. CHP’ye en büyük tepkiyi CHP’liler verecek.

n Gazi Cengiz Öztürk (54): CHP’nin böyle ittifaklar­a ihtiyacı yok. Cumhuriyet­in kurucu partisinin HDP gibi terör sempatizan­ı oluşumlarl­a alakası olmaması gerektiğin­i düşünüyoru­m. CHP ne zaman milletine ve devletine yakın olmuşsa millet de onun yanında olmuştur. Ancak ne zaman halktan uzaklaşmış

ve millete sırt çevirmişse millet de ona ceza vermiştir. CHP tekrar devletçi çizgisine dönmediği sürece milletten yine ceza yiyecek.

 ??  ?? Haydar Ünal
Haydar Ünal
 ??  ?? Nihat Takdemir
Nihat Takdemir
 ??  ?? Cengiz Öztürk
Cengiz Öztürk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye