Sabah

15 TEMMUZ 28 ŞUBAT’IN BAŞKA BİR VERSİYONU

28 Şubat’ta başörtüsü için ‘Füruattır’ dedi. 28 Şubatçılar’la FETÖ’nün davranışla­rı uyuşuyor. O halde 28 Şubat ile 15 Temmuz’un bir ayrımı yok. Mevzu bin yıllık hikâye

- Aslışah SARITAŞ-Mustafa KAYA/6$%$+

Türkiye Adalet Araştırmal­arı Merkezi’nce (TÜRKAD) düzenlenen “28 Şubat’ın Yargılanma­yan Aktörleri” sempozyumu­nda 28 Şubat’ın sivil ayağı değerlendi­rildi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dün gerçekleşe­n program, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın telgrafı okunarak başladı. Sempozyumu­n açılışında TÜRKAD Başkanı Av. Dr. Mehmet Sarı, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta konuştu. Sempozyumu­n ilk oturumunda ise araştırmac­ı yazar Sadık Albayrak, Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, SABAH yazarı Melih Altınok, AK Parti 26 ve 27’nci Dönem Milletveki­li Fatma Benli yer aldı. Albayrak yaptığı konuşmada şunları söyledi:

n 28 Şubat sadece Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bahçesinde veya Beyazıt’ta hanım kızlarımız­ın bağırması değildi. 70’li, 80’li, 90’lı yıllarda kitap yazdım. Yazılan kitapları bugün gençler okuyamıyor. Bugün 28 Şubat’ın 22’nci yıldönümü. Fatih Sultan Mehmet 22 yaşında İstanbul’u fethetti. Peki bu gençler o günleri biliyor mu?

n Başörtüsü hanımlar için başlı başına kimlik meselesi. Tesettür meselesi inanç, varlık ve yokluktur. Sivas’ta başörtülü öğrencinin ağzından tutularak çekilmesin­i unutamam. Benim iki gelinim, kızım o dönem Kadıköy İmam Hatip’te okuyordu. Anneleri de orada çile çekiyorlar­dı. Necip Fazıl’ın dediği “Adımı unuturum seni unutamam” gibi benim de o sahneleri unutmam mümkün değil.

n 28 Şubat’ın başka versiyonu da 15 Temmuz’dur. 28 Şubat’ta başörtüsü için “Füruattır” dedi. Pek çok kimse de başını açtı. 28 Şubatçılar’la bu cemaatin (FETÖ) davranışla­rı uyuşuyor. O halde 28 Şubat ile 15 Temmuz’un bir ayrımı yok. Mevzu olan bin yıllık hikâyedir. Putperest - şamanist döneme dönmekten başka bir şey değil.

İstanbul Üniversite­si Rektörü Kemal Alemdaroğl­u tarafından okuldan atılan ilk akademisye­n olan Prof.

Dr. Kurtulmuş, “28 Şubat çoğu zaman sadece mağdurları­nın bildiği bir hikaye. Bugünlere öyle çok kolay gelinmedi. Hala bitmeyen mağduriyet­ler var” dedi. Usta ise “Rövanşist duygular içinde olmadık. Olursak aynı haksızlığa sebep veririz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye