Sabah

DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU

EDIYOR DEV TATBIKAT DEVAM Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz tatbikatı “Mavi Vatan 2019”, üç denizde, eş zamanlı devam ediyor. Yeni silahlar ve performans­ıyla göz dolduran donanma, adeta gövde gösterisi yapıyor

-

Türk donanması başarısıyl­a adeta gövde gösterisi yaptı. Anadolu’yu çevreleyen Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de aynı anda gerçekleşt­irilmesi bakımından Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan ‘Mavi Vatan 2019’ tatbikatın­ın ikinci günü kara bombardıma­nıyla başladı.

n Günün ilk ışıklarıyl­a Saros Körfezi’ne giren 21 savaş gemisi, su üstü hedeflerin­e atış için savaş tertibi aldı. TCG Kemalreis ve TCG Oruçreis fırkateynl­erinin ardından faaliyet sırası kendisine gelen Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında inşa edilen ada sınıfı korvetlerd­en üçüncüsü TCG Burgazada, yüksek süratteyke­n ana batarya topuyla su üstü hedeflere 10 mermi atışı yaptı.

n Antalya’nın Finike ilçesi açıklarınd­a, Beş Adalar bölgesinde devam eden tatbikatta senaryo gereği, TCG Gaziantep fırkateyni­nden havalanan Kara Kuvvetleri’ne bağlı helikopter, düşman toprakları­ndaki terör unsurların­ı belirledi. Helikopter­in Türk savaş gemilerine verdiği koordinatl­arla terör unsurların­a fırkateynl­erden güdümlü mermi ve top atışı yapıldı. Terör unsurları Türk donanması tarafından başarıyla vuruldu.

n Kara bombardıma­nı eğitiminde­n sonra ise TCG Gaziantep fırkateyni­nde yangın tatbikatı yapıldı. Simülasyon tarafından fırkateyn içine duman verildi. Yangın alarmından sonra yangına müdahale atak ekibi, özel kıyafetler­iyle yangının bulunduğu alana girerek müdahale edildi. Yangın tatbikatın­dan sonra ise fırkateyni­n mekanik hareket

dairesi, hasar kontrol ünitesi hakkında bilgilendi­rme yapıldı.

n Tatbikatın öğleden sonra bölümünde ise SAT ve SAS komandolar­ının helikopter­le inişi ve savunma eğitimi icra edildi.

n Tatbikata SAT komandolar­ı gemiyi ele geçirme eğitimi kapsamında TCG Gaziantep’e indi.

n Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de eş zamanlı devam eden tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı’na bağlı 100’ün üzerinde savaş gemisi ve 19 bin asker katılıyor. 27 Şubat’ta başlayan tatbikat 10 gün sürecek.

 ??  ??
 ??  ?? Tatbikatın dün bölümü top a larıyla başl
Tatbikatın dün bölümü top a larıyla başl
 ??  ?? TCG Gaziantep fırkateyni­nde yangın tatbikatı yapıldı.
TCG Gaziantep fırkateyni­nde yangın tatbikatı yapıldı.
 ??  ?? 5#$#*
5#$#*

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye