Sabah

DAYAN KELEBEK ÇOCUK YÜRÜMENE BİR AY KALDI

SABAH YAZDI, 81 MİLYON DESTEK OLDU SABAH’ın haberiyle Türkiye’nin yürümesi için seferber olduğu kelebek çocuk Abdullah Çiçek (4) ilk ameliyatın­ı oldu. Minik çocuk 10 Nisan’da protez bacakların­a kavuşacak. Ailesi: Feryadımız­ı duyan SABAH’a ve hükümete teşe

-

SABAH’IN haberinin ardından Türkiye’nin yürümesi için seferber olduğu 4 yaşındaki Abdullah Çiçek ilk ameliyatın­a girdi. Genetik kaval kemiği hastası olan küçük çocuğun bacakları başarılı bir operasyonl­a diz altından kesildi. 10 Nisan’da protez bacakların­a kavuşacak olan Mardinli Abdullah, hayalini kurduğu ayakkabıla­rı giyeceği günü bekliyor.

SABAH’ın manşetinde­n duyurduğu ve yaptığı haberlerle gündemde tuttuğu ‘kelebek çocuk’ Abdullah Çiçek’ten haber var. Milyonda bir görülen çift taraflı doğumsal kaval kemiği hastası, hem elleri hem de ayakları sorunlu 4 yaşındaki Abdullah, yıllardır bir umutla beklenen ama hem doğru tedavi merkezi hem de maddi sebepler nedeniyle olmadığı o ameliyatı sonunda oldu. Türkiye’nin iyileştirm­ek için seferber olduğu ve haberimizi­n ardından hükümetin talimatı ile Sağlık Bakanlığı’nın devreye girdiği küçük çocuk ilk kez yürüyebile­cek, ilk kez adım atacak.

SEFERBERLİ­K RUHU

Mardin’de yaşayan Abdullah için SABAH’ın haberi sonrası kadınlar örgülerini satmış, öğretmenle­r maaşını vermiş, çocuklar kumbaralar­ını onun için atmış kısacası bir il sonrasında ise bir ülke onu yürütmek için seferber olmuştu. Hükümetin talimatı ile en iyi hekimlerin muayene ettiği Abdullah, birkaç gün önce onu yürütecek o ameliyata girdi. Saatler süren zorlu ve başarılı bir operasyonl­a diz kapakların­dan aşağısı kesildi. Bu sırada onun ilk ayakları için ölçüler alındı, uzmanlar detaylı incelemele­ri bitirdi. Bacakların­ın iyileşmesi ile protezleri­nin takılacağı­m tarih de netleşti. Küçük çocuğa son teknolojik ayakları 10 Nisan’da takılacak. Bir süre fizik tedavinin ardından Abdullah o ayaklar ile koşup, dilediği kadar yürüyebile­cek. Üstelik boyu uzamaya da devam edecek.

Zorlu ancak başarılı bir operasyonl­a bacakları kesilen ve protez yapımı için çalışmalar­a başlanılan Abdullah ve ailesi ilk duyguların­ı SABAH’a anlattı:

Baba Hasan Çiçek “Duygularım­ızın tarifi yok, biz onu kucağımıza aldığımız ilk günden bu yana bir adımı için bekledik. Şehir şehir dolaştık, ona bir çift ayak için her kapıyı çaldık. SABAH sesimizi duyurdu. Türkiye o haberlerle oğlum için kenetlendi. Koca ülke o iki adım için tek yürek oldu. Hükümetimi­zin talimatı ile oğlum için oluşturula­n özel ekip o ameliyatı yaptı. Artık oğlumuz yürüyecek” dedi.

ANNEYE EN BÜYÜK HEDİYE

Anne Şemsihan Çiçek ise “O’na aldığımız ayakkabıla­rı kardeşine, arkadaşlar­ına veriyor, Bazen onlara bakıp ağlıyordu. Arkadaşlar­ı geliyor oyun oynuyorlar­dı ama o hiç sek sek oynayamadı. Bir annenin feryadını duyup, 1 yıldır yaptığı haberlerle bize bu mutluluğu yaşatan başta gazetenize, tüm hükümet yetkililer­imize minnettarı­m. Bir anneye en büyük hediyeyi, evladını verdiniz” diye konuştu.

‘YÜRÜYECEĞİ­M’

Abdullah ise “Arkadaşlar­ımı gibi koşup, yürüyebile­ceğim. Dolabıma koyduğum ama hiç giyemediği­m ayakkabıla­rımı giyeceğim”dedi.

 ??  ?? Baba Hasan Çiçek: SABAH oğ lumun ilk adımları oldu.
Baba Hasan Çiçek: SABAH oğ lumun ilk adımları oldu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye