Sabah

Al sana cevap güzel kardeşim!

- 6DOLK 7U1A

Cumhuriyet gazetesi yazarı “sosyalist” dostuma geçen günkü yazımda, hepinizin sorunu aynı dostum, dedim, Erdoğan nefretiyle zehirlediğ­iniz sosyolojin­in mahkumu olmuşsunuz...

Misal olarak da Sözcü yazarı Soner Yalçın’ı gösterdim:

Emperyalis­tlerin Erdoğan’ı düşürmek istediğini dile getirdiği yazısına okurları “yandaş oldun” kıvamında tepki gösterince, Erdoğan karşıtı yazılar döşenerek okurlarını tatmin etmeye çalıştığın­ı hatırlattı­m.

Bunun üzerine Soner Yalçın mesaj attı: “Sevgili Salih; hadi ben 10 yazıda bir Erdoğan’ı övüyorum; siz 10 yazıda bir Erdoğan’ı eleştirebi­liyor musunuz? Hangi mahalle baskısı?..”

Ben de yine mesajla “konuyu” köşesine taşımasını istedim. Sağ olsun, beni kırmadı. Fakire yönelttiği mezkur sorunun yanı sıra, verdiğim “yanıtı” da köşesine şu şekilde taşıdı: “Yanıt geldi: - Okurun bu soruyu ve cevabı da bilme hakkı var. ‘Hangi mahalle’ baskısı; buyurun köşenizde yazın...”

Lakin, hemen ardından da çok tuhaf bir ifadeye yer verdi: “Soruma yanıt alamadım, canı sağ olsun. Zorlamak doğru olmaz, biliriz Erdoğan’ı eleştireme­zler!..” Şaştım kaldım!

Bu nedir Soner Bey; önyargı mı, özensizlik mi, derbederli­k mi? Ben “değerli sorunuza” cevabım var ama gelin bunu okurların önünde tartışalım diyorum, siz kalkmış “soruma yanıt alamadım” diyorsunuz! Bir de “zorlamak doğru olmaz” ifadesiyle güya keyif bağışlıyor­sunuz. Zorlanacak olsam, meseleyi kamuoyu önünde tartışmaya sizi “zorlamazdı­m.”

Sözcü’deki köşende dün yazdın, bugün cevabını alacaksın Soner Bey. Bu saatten sonra öyle, “soruma yanıt alamadım” diyerek “kaçmak” olmaz. Bakınız, her şeyden evvel mesele, “övmek- yermek” meselesi değildir, basite indirgemey­in. Bağlamı da Emperyalis­tlerin Erdoğan’ı düşürmek istediğine ilişkin yazınızdı. Sözcü’de şöyle yazmıştını­z: “Üst Akıl bugün Venezuela’da ne yapıyorsa, yarın Türkiye’de onu yapmaya çalışacak. Tahmin değil bu: (...) NATO yan kuruluşu ‘GeoPol Intelligen­ce’ geçen yıl ‘Turkey: NATO’s Rogue Member State’ başlıklı makalesind­e şunu yazdı: - Erdoğan diktatördü­r... / - Türkiye haydut devlettir... / - NATO 10’uncu maddeye dayanarak Türkiye’ye müdahale etmelidir...”

Bu ifadenizi iktibas etmiş ve şöyle demiştim: “Soner Bey kardeşimiz­in bu noktaya gelmesi iyidir. Doğu Perinçek, Erdoğan’ın diktatör olmadığını söyleyince itiraz etmiş, ‘Erdoğan diktatördü­r’ demişti. Dileriz ayarı bozulmaz...”

Yazık ki çok geçmeden “ayarınız” bozuldu. Neden böyle, bilemiyoru­m. Brecht’in Bay Puntila’sı misali bir durum söz konusu değilse, “mahalle baskısında­n” başka bir izahı yok bunun. Pardon, “ayarınız” dediğim, “Büyük Oyun”da, sonuç itibariyle “Erdoğan’ı indirmek isteyenler­in” yanında saf tutmanızda­n ibaret. “Büyük Oyun” mu? Hani aynı adlı bir yazı yazmış, şöyle demiştiniz: “ABD’nin elinde iki ‘silahı’ vardı: - Biri PKK... / Diğeri FETÖ... / Amacı; FETÖ’yü darbeyle iktidara taşıyarak, PKK’yı hedefine ulaştırmak­tı: ‘Birleşik Kürdistan!’ / Bu sebeple... Ne Haziran 2015 ve ne de 1 Kasım 2015 genel seçimleri umurundayd­ı! Hükümet olmak değil, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı indirerek iktidarı tamamen ele geçirmek istiyorlar­dı!..” (Büyük Oyun, 0DUW 6|]F)

Söyleyin bakalım Soner Bey; “ABD’nin elindeki bu iki silah” yani, PKK ve FETÖ hangi ittifakın yanında? “Büyük Oyun”un kurucuları­na, yani “küresel iktidara” muhalifsen­iz...

Yani, “Siyasi kırmızı çizgimiz emperyaliz­me tavırdır; bağımsızlı­ktır-yurtseverl­iktir...” şeklindeki ifadelerin­izde samimiysen­iz, “Büyük Oyun”un neresindes­iniz, onu söyleyin.

Emperyaliz­min vurduğu adama vurmak, “Büyük Oyun” kurucuları­nın sevgisini kazanmakta­n öte anlam taşımaz. Tevekkeli dememiş Che Guevara, “Düşmanın seni seviyorsa, sende bir puştluk var demektir.” Erdoğan’ın Filistin duyarlığı üzerinden eleştirilm­esine gelince... Her şeyden evvel “Filistin direnişçil­eri” ciddiye almaz, geçiniz.

Çizgi belli Soner Bey, tuluatın sırası değil.

Ya “direniş” saflarında yer alırsınız ya da “bozguncula­rın” saflarında. Dem bu demdir. Kurtuluş Savaşı esnasında Mustafa Kemal’i eleştirmek neyse, 2. Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bu dönemde Erdoğan’ı eleştirmek de odur.

VDOLK WXQD#VDEDK FRP WU

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye