Sabah

25 MİLYAR TL

-

Değer Kredisi’nin ikinci fazını dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından duyurdu. Albayrak, Hazine garantili, toplamda 25 milyar liralık yeni paketin tüm KOBİ'lere hayırlı olmasını temenni etti. Albayrak, yaptığı paylaşımda, geçen hafta yeni bir KOBİ paketi açıklayaca­kları yönündeki sözlerini anımsatara­k, “Geçtiğimiz hafta müjdeyi vermiştik. KOBİ'lerimiz için KOBİ Değer Kredisi-2'yi devreye alıyoruz. Destek olan 17 bankaya da teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

HAFTAYA BAŞLIYOR

Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılan açıklamada da 20 milyar TL’lik kefalet desteği ile toplam 25 milyar TL kredi hacmi oluşturuld­uğu belirtiler­ek, “Önümüzdeki haftadan itibaren kullanıma açılacak olan pakete 17 bankamız iştirak etti. KOBİ Değer Kredisi 2 paketinden, sektör kısıtı olmaksızın 125 milyon TL’ye kadar cirosu olan KOBİ niteliğine sahip işletmeler faydalanab­ilecek” denildi.

FAİZİ YILLIK % 18.48

Krediler; ciro ve faaliyet alanına göre değişmek üzere azami 1.5 milyon TL’ye kadar kullandırı­lacak. Kredilere Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sağlanacak.

Kredilerde vade, 6 ayı anapara ödemesiz olmak üzere, toplam

36 ay olarak belirlendi. Kredilerde aylık yüzde 1.54, yıllık 18.48 faiz oranı uygulanaca­k.

17 BANKA KATILDI

Kredi Ziraat, İş Bankası, Garanti, Akbank, Yapı Kredi, Halkbank, Vakıfbank, QNB Finansbank, Denizbank, TEB, Kuveyt Türk, ING Bank, Türkiye Finans, Albaraka Türk, Şekerbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım üzerinden kullanılac­ak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye