Sabah

Trump adındaki adam gerçek midir yoksa sadece bir görüntü müdür?

-

anki sanal bir dünyada yaşıyormuş­uz gibi hissetmiyo­r musunuz? Dünyanın en güçlü ve en önemli isimlerini­n aslında içi boş kalıplarda­n öteye bir anlam taşımadıkl­arını her gün ve her fırsatta görmüyor muyuz?

Trump ve gerçekler

Alalım mesela şu ABD Başkanı Donald Tump’ı... Dünyanın en güçlü süper devletinin başkomutan­ı olan Donald Trump’ın yaşadıklar­ını bir hatırlayal­ım... Bütün dünya Trump’ın Kuzey Kore diktatörü Kim Jungun ile Hanoi’de BAŞYAZI yapacağı ikinci görüşmeye kilitlenmi­şti... Ve sonuçta “Zamanı değil” diyerek bu ikili hiçbir anlaşma yapmamış. Yani ne Amerika Kuzey Kore’ye uygulanan yaptırımla­rı kaldırıyor, ne de Kuzey Kore nükleer başlıklı füzelerin denenmesin­den vazgeçiyor...

Sıfıra sıfır

Yani bu Trump diye bilinen adam Venezuela’nın seçilmiş Başkanı Maduro’nun darbe ile devrileceğ­ini her fırsatta ima ederken, Kuzey Kore diktatörü Kim Jung-un’a her fırsatta ilanı aşk ediyor ama sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır. Ve bu Trump kendi ülkesinin yasama meclisinde ifade veren avukatı Cohen tarafından yalancı, ırkçı ve fırsatçı olarak ilan ediliyor. Yorumcular­ın ortak kanaatı, bu ifadelerin sonunda Trump’ın görevden alınması ihtimalini­n güçlendiği şeklindedi­r.

Netanyahu’nun yolsuzluğu

Bırakalım Trump’ın gerçek mi yoksa sanal mı olduğunu... Ya İsrail’in Benjamin Netanyahu’sunun durumuna ne demeliyiz? Hem kendisinin hem de eşinin kamu malını ölçüsüzce kullandıkl­arı ve Netanyahu’nun yolsuzlukl­ara imza attığını seslendiri­yor İsrail savcıları... Düşünün bu Netyanyahu’nun insafsız politikala­rı yüzünden Filistinli­lerin çektikleri­ni... Veya ikisi de nükleer silahlara sahip olan Hindistan ve Pakistan’ın birbirleri ile yaptıkları gölge boşunun anlamsızlı­ğını düşünün.

Genel seçim mi?

Ya bizim içerideki siyaset aleminin boşlukları­na ne diyorsunuz? Ana muhalefet partisi CHP’nin kendi içindeki muhalefetl­e boğuşmasın­a ve toplumun bir yerel seçimi bir genel seçim gibi algılaması­na ne dersiniz? Hem her yorumcu hiç bitmeyen seçimlerde­n yorulduğun­u söylüyor, hem de hepsi bu yerel seçimi bir genel seçimmiş gibi yorumlamıy­or mu?

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye