Sabah

ABD’Lİ MEVKİDAŞIN­A O HAİNİ HATIRLATTI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD’de göreve yeni atanan mevkidaşı William Pelham Barr’ı tebrik edip teröristba­şının iadesini hatırlattı: 3 yıldır bir gelişme olmaması bizi hayal kırıklığın­a uğrattı

-

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, ABD’li mevkidaşı William Pelham Barr’a mektup yazarak yeni görevinde başarılar diledi. Gül, mektubunda FETÖ elebaşının iadesi yönündeki Türkiye’nin beklentisi­ni de iletti. Adalet Bakanlığı’na atanan Barr’ın sahip olduğu mesleki tecrübe ve seçkin hukuk kariyeri ile üstlenmiş olduğu görevi layıkı ile yerine getireceği­ne olan inancını dile getiren Gül, mektubunda şu mesajlara yer verdi:

‘ADLİ İŞBİRLİĞİ’ VURGUSU

“Bildiğiniz üzere, ülkelerimi­z uzun yıllardır dünyanın muhtelif yerlerinde huzur ve barışın tesisi için terörle, birlikte mücadele etmekte olup, iki ülke arasındaki en önemli gündem maddesini terör suçlarına ilişkin adli işbirliği oluşturmak­tadır. Bu kapsamda ABD’nin Pennsylvan­ia eyaletinde ikamet eden, FETÖ kurucusu ve yöneticisi Fethullah Gülen’in ülkemize iadesinin önemini vurgulamak isterim.” BEKLENTİMİ­Z SÜRÜYOR

Gül, Barr’a gönderdiği mektupta, Türk halkı ve devletinin, 15

Temmuz darbe kalkışması­nın talimatını veren ve halen ülke güvenliği için tehdit oluşturmay­a devam eden FETÖ elebaşının iade edilmesi beklentisi­ni dile getirdi. Mektubunda, “Ancak 3 yıla yakın süredir iade sürecinde olumlu hiçbir gelişme yaşanmamas­ı bizleri fazlasıyla hayal kırıklığın­a uğratmakta­dır” ifadelerin­i kullandı.

Gül, “Gülen’in yanısıra diğer FETÖ mensupları­nın da iadesinin sağlanması ve terör örgütünün ülkenizdek­i faaliyetle­rine mani olunması önem arz etmektedir” diye konuştu.

 ??  ?? William Pelham Barr Abdulhamit Gül
William Pelham Barr Abdulhamit Gül
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye