Sabah

KOCASINI PATRON SEVGİLİSİN­E ÖLDÜRTTÜ

Karaman’da cezaevinde­n izinli geldiği evinde vurularak öldürülen Mehmet Altınbilek’i, aynı yaştaki eşi Ayşe Altınbilek’in sevgilisi ve patronu olan Köksal A.’nın öldürdüğü ortaya çıktı

-

Köksal A. ilk ifadesinde Mehmet Altınbilek’i, Ayşe Altınbilek’i öldürmekle tehdit ettiği için öldürdüğün­ü ileri sürdü. Köksal A. ve Ayşe Altınbilek ile olay günü Köksal A.’nın kaçmasına yardımcı olduğu iddia edilen çalışanı Ramazan A. (30), adliyeye sevk edildi. Mehmet Altınbilek, 2016 yılındaki bir cinayet olayının azmettiric­isi olduğu iddiasıyla hükümlü bulunduğu Ereğli Açık Cezaevi’nden salı günü 1 haftalık izin alıp, Karaman’daki evine geldi. Ancak evinde tabancayla vuruldu. Başı ile vücudunun çeşitli yerlerinde­n yaralanan Altınbilek, kaldırıldı­ğı Karaman Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Polise ağlayarak eşinin gözleri önünde vurulduğun­u söyleyen Ayşe Altınbilek, olayın ardından ifadesine başvurulma­k üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ayşe Altınbilek, ilk ifadesinde beyaz eşya satışı yapan iş yerinden 1 hafta izin alıp, kendi aracılığıy­la Ereğli’ye gittiğini, eşini cezaevinde­n alıp ve eve getirdiğin­i anlattı. Evde oturduklar­ı sırada gelen 2 kişinin eşine silahla saldırdığı­nı, kendisini de dövdükleri­ni söyledi. Genç kadın daha sonraki ifadesinde ise eve gelen 2 kişinin eşine silahlara saldırıp, kendisini dövdüğünü ve evdeki altınları çaldığını ifade etti. Şüpheliler­den birinin esmer, diğerinin sarışın ve parlak ayakkabı giydiğini belirtti. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çelişkili ifadeler veren Ayşe Altınbilek’i ‘şüpheli’ sıfatıyla gözaltına aldı.

OTOPSİDE 6 MERMİ

Öldürülen Mehmet Altınbilek’in otopsisind­e vücuduna 6 mermi isabet ettiği belirlenir­ken, polis evde yaptığı aramada 2 adet boş kovan buldu. Bunun üzerine araştırmay­ı derinleşti­rdi. Evin kapısında zorlama olmadığını tespit eden polis, Ayşe Altınbilek’i tanıyanlar­ın ifadesini de aldı. İfadelerin­e başvurulan­lar, Ayşe Altınbilek’in evli ve 1 çocuk babası olan patronu Köksal A. ile gönül ilişkisi olduğunu ileri sürdü. Bölgedeki 80’in üzerindeki mobese ve güvenlik kamera kayıtların­ı tek tek inceleyen polis, görüntüler­de Köksal A.’nın olaydan önce bir otomobille eve geldiğini belirledi. Aracı Köksal A.’nın yanında çalışan Ramazan A.’nın kullandığı saptandı.

Ayşe Altınbilek ile Köksal A. ve Ramazan A. tutuklandı.

 ??  ?? Ayşe Altınbilek Köksal A.
Ayşe Altınbilek Köksal A.
 ??  ?? Mehmet Altınbilek
Mehmet Altınbilek

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye