Sabah

Füzede de tanzim satış devri

-

Blomberg’in haberine göre, Türkiye ABD’nin Patriot füzelerini 2019 yılı sonuna kadar satma teklifini reddetmiş.

Üst düzey iki Türk yetkiliye dayandırıl­an iddiaya göre ilk tek lif 15 Şubat’ta yapılmış. Ardından ABD, hızlı teslim için füzelere istediği fiyatı daha da art tırmış.

Ayrıca Türkiye’nin öncelikli talepleri arasında yer alan teknoloji transferi konusuna da teklifte yer verilmemiş.

Neticede Ankara da ABD’den istediği Patriot sistemi gecik- tirildiği için Rusya’dan S-400 savunma sistemi alma kararını kesinleşti­rmiş.

★★★

Haber doğruysa mantıklı bir adım.

Zira bildiğiniz üzere Rusya, Türkiye’ye sattığı S-400’lerin tekno loji transferin­i gerçekleşt­irmeyi de taahhüt ediyor. Yani bu alışveriş sonunda yalnızca balık almayacağı­z aynı zamanda balık tutmayı da öğreneceği­z.

Sonra, Patriotlar S-400’ler karşısında eski sistemler. Geçmişte iş görmüş olsalar da bugün ve yakın gelecekte ne kadar etkili olacakları meçhul. Türkiye’deki darbe giri şimlerini desteklemi­ş bir satı cıdan alınan savunma sistemine ne kadar güvenilebi­leceğine de siz karar verin.

Askeri uzmanlar da S-400’lerin Patriot’lara göre daha geniş bir sahayı etkin şekilde koruma kapasitesi­ne sahip olduğunu söylüyorla­r.

Hepsinden önemlisi S-400’ler ABD’nin füzelerine göre çok da ucuzlar!

Paramız mı çok aklımız mı yok?

★★★ Bilgisizli­klerini “gizemle” örtmeye çalışan karamsar komplo teorisyenl­erine bakmayın siz.

Artık, “Her şeyin başladığı” 1 0art 2003’te ABD tezkeresin­i reddetti diye başına gelmedik bela kalmayan bir Türkiye yok karşıların­da.

Kaldı ki daha ne yapacaklar? Ordumuzu yeniden dizayn etmeye mi kalkışacak­lar?

15 Temmuz’da kullandıkl­arı FETÖ’cülerin yerine işbirliği yapacak yeni hainler mi satın alacaklar? Bir daha mı deneyecekl­er?

Batı kentlerind­e gezmeye mi çıkacaklar? Doğu’da tekrar arkadaşlar­ına hendek mi kazdıracak­lar?

PKK’yı ve IŞID’i yeniden üstümüze mi salacaklar?

Yoksa doları yeniden 7’liraya mı sıçratacak­lar?

Ve tüm bunları, Putin tan zim satış standında cillop gibi 6- ’ler dururken, enayi gibi gidip neredeyse iki katı fiyatına Trump marketten poşetli Patriot almıyoruz diye yapacaklar öyle mi?

O zaman ellerinden geleni arkalarına koymasınla­r arkadaş!

Çaresizce sürünmekte­nse sendelemey­i göze alıp doğrulmaya çalışmak yeğdir. Pelih.altinRk#saEah.FRP.tr SMS: MA ya] 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

Faks: (0212) 354 36 19

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye