Sabah

Erbakan’ın kemiklerin­i sızlattıla­r

CHP, İYİ Parti ve HDP ile kol kola yürüyen Saadet Partisi, merhum Necmettin Erbakan’ı hedef alan 28 Şubat darbesini görmezden geldi. Vatandaşla­r, “Erbakan’ın kemiklerin­i sızlattıla­r” dedi

-

SAADET Partisi, liderleri Erbakan’a yönelik 28 Şubat darbesini görmez den geldi. Her yıl meydanlara çıkan SP’liler, seçim nedeniyle ortalıkta görünmedi.

SAADET Partisi (SP) milletin hür iradesiyle 1995’te Türkiye’nin birinci partisi seçilen Refah Partisi’ne yapılan 28 Şubat postmodern darbesini görmezden geldi. Her yıl Türkiye’nin birçok kentinde meydanlara çıkan SP’liler, 28 Şubat’ta rol alan vesayetçil­erle birlikte 31 Mart seçimlerin­e hazırlandı­ğı için bu kez sessiz kalmayı tercih etti. Sultanbeyl­i, Sincan, Taksim, Beyazıt gibi simge noktalarda her yıl 28 Şubat’ı kınayan partililer önceki gün hiçbir meydanda yoktu. SP Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu da durumu sosyal medyadan yaptığı kısa açıklama ile geçiştirdi. SP’nin bu tavrı tepki çekti. İşte tepkiler:

n AK Parti Büyükçekme­ce Belediye Meclis Üyesi adayı Okan Gülkoku: Bu sürecin en büyük ve önemli mağduru olan SP’lilerin böylesine önemli bir günde sessiz kalmaları ikiyüzlülü­ktür.

n Gülden Gebiç (Trabzon): Erbakan hocanın mirasına sahip çıkmadılar. Bunun en belirgin örneği de 28 Şubat sürecinde vesayetçi medyanın temsilcisi Uğur Dündar’a Erbakan ödülünün verilmesiy­di.

n Paşa Suluhan (Kayseri): 28 Şubatçılar­ın hedefinde olan lider rahmetli Erbakan’dı. Ama şimdi ne yazık ki Erbakan’ın mirası olan Saadet Partisi’nden 28 Şubat ile ilgili gık çıkmıyor. O güruhun uzantıları­yla şimdi kol kola yerel seçimlere giriyorlar. Erbakan’ın mezarda kemiklerin­i sızlatıyor­lar.

 ??  ??
 ?? / SABAH ?? Erhan ÖZTÜRK - Ali ALTUNDAŞ - Halit TURAN - Özgür ÖZDEMİR
/ SABAH Erhan ÖZTÜRK - Ali ALTUNDAŞ - Halit TURAN - Özgür ÖZDEMİR
 ??  ?? Temel Karamollao­ğlu Daha önce Taksim Meydanı’nda 28 Şubat darbesini protesto eden Saadet Partisi şimdi sus pus oldu.
Temel Karamollao­ğlu Daha önce Taksim Meydanı’nda 28 Şubat darbesini protesto eden Saadet Partisi şimdi sus pus oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye