Sabah

Altını çizdiğim satırlar-64

-

Burası bizim dünyamız değil. (3HILI33( K 'ICK / Gökteki Göz) ★★★ Zar zor bir masa buluyorum. Güneşin feri kaç mış, vakit akşa müstü. Dokuz saatlik mesaiden sonra günün ilk güzelliği gibi geli yor kafe bana. Yorgunlukt­an tüken miş, sandalyele­rine yığılıp kalmış insan ları pek bir güzel bulurum. Başarı ve rekabete daya lı toplumumuz­un, mesai sonrası niha yet seyre sunulmuş yaldızları gibiler. (:ILH(LM *(NAZINO / Mutsuzluk Zamanların­da Mutluluk)

★★★

İnsan böyle zamanlarda uzakla ra gitme ihtiyacını diğer dönemlere nis peten daha fazla hissediyor. Ama glo bal dünya öylesine küçük ve yuvarlak ki böyle bir kaçışın insanı nereye yön lendireceğ­ini kestirmek güç. Bu akşam otelde uyuyacağım (mütevazı olanda, geceliği 35 avro), düşüşe geçen mora limi biraz toparlamak için. (MARC AU*( / Evsiz Bir Adamın Güncesi)

★★★

Ne zaman düşecekse karanlık üze rimize, düşsün bir bulutun gölgesi gibi, serinlikle birlikte bir çadır kuralım, ateşe hakiki bir çay koyalım, kenti unutanlar dan olalım. (CAHİT ZARİFOĞLU / Hikayeler)

★★★

Sütten ağzı bir kere yananın, bir kere daha yanar. (-ULIAN BARN(S

/ Bir Son Duygusu)

★★★

“Dinlemek,” demişti Konya’dan bir inşaat mühendisi, “kulakla değil kalple yapılan bir eylemdir.” (BARIŞ BIdAKdI / Veciz Sözler)

★★★

Yine gözlerin bir kırlangıç sürüsü gibi dağılıyor, her tarafıma... (ATTİLA İLHAN / Kurtlar Sofrası)

★★★

Bu dünyaya gelmek ve sonra topra ğın bağrına dönmek kolay. Zor olan iki sinin arasındaki hayata tutunabilm­eyi başarmak. (YU HUA / Yaşamak İçin)

★★★

“Ne bakıyorsun öyle yüzüme? Ben buyum işte!” diye bağırmak geliyor du içinden. Ama insanın “Ben buyum işte!” diye bağırabilm­esi için, az da olsa, bir şey olması gerekiyord­u. (OKTAY RİFAT / Bir Kadının Penceresin­den)

★★★

Haksız davranıyor­uz, insanları inci tiyoruz, sırf o anda daha büyük bir zah mete katlanmama­k, tatsız bir karşı laşmadan kaçınmak için. (THOMAS B(RNHAR' / Bitik Adam)

★★★

Gerçek bir aşk hikâyesini­n asla sonu gelmez. Bu saçma sapan öykü lerdeki kadar basit değildir. Tüy kadar hafif bir kafayla biraz daha yükseğe uçmak hayal edilmelidi­r... (3HILI33( 'I-AN / Betty Blue)

hasmet.babaoglu@sabah.com.tr SMS: HASMET yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/hasmetbaba­oglu.sabah

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye