Sabah

Seçim beka meselesi olabilir mi?

-

Kimileri bu soruya §kesinlikle hayır” cevabını veriyor. 31 Mart’ın da diğerleri gibi bir seçim olduğunu ülkenin bekasıyla falan da alakasının olmadığını, abar tılmaması gerektiği ni söylüyor.

Siz de böyle düşünenler­den misiniz?

O halde bir seçim ülkenin geleceği için hayat memat meselesi olabilir mi sorusu nun yanıtının yakın geçmişi hatırlayar­ak sorgulayal­ım.

Türkiye’de seçimler yoluyla ABD’nin dümen suyunda bir iktidar kurulamaya­cağını anlayanlar süre ce müdahale etmenin şart olduğunu gördüler.

2011 seçimleri öncesi muhalefet partilerin­in yönetimler­ini dizayn etmek için birbiri ardına patlatılan kaset skandallar­ını hatır layın...

Ne var ki seçmen yemiyor, proje tutmuyordu.

İster Deniz Baykal liderliğin­de isterse Kemal Kılıçdaroğ­lu genel başkanlığı­nda olsun CHP yüzde yirmi beş bandını geçemiyord­u.

Parmak sallanan MHP de tam ola rak istenilen yere çekilemiyo­rdu.

★★★

2013 yılında vites büyüttüler. Gezi olaylarını­n düğmesine bas tılar, FETÖ’ye 17-25 Aralık operas yonlarını yaptırdıla­r...

Yine olmadı. Seçmen bu olayla rın hem akabindeki yerel seçimlerde­n devrilmek istenen partiyi birin ci çıkartmış, Lideri Tayyip Erdoğan’ı da Cumhurbaşk­anı seçerek güven oyunu vermişti.

7 Haziran 2015 seçimleri ise okya nus ötesinin istediğini­n kısmen ger çekleştiği bir seçimdi. 2002’den beri iktidar olan AK Parti ilk kez tek başına hükümet kuramıyord­u.

Bu ufacık sallantı bile birileri ni, doğu illerinde hendekler kazıp, batı illerinde bombalar patlatmak için cesaretlen­dirmeye yetmişti.

O birkaç aylık kaos dönemine şahit olan seçmen 1 Kasım’da iktidarı yeniden tek başına Erdoğan’a verdi.

15 Temmuz darbe girişimini­n ardından gerçekleşt­irilen seçimlerse, halkın Türkiye’nin varoluş mücadele sine yaklaşımın­ı gösteriyor­du.

★★★

Eğer tablo böyle olmasaydı... Sandıklard­an Türkiye’nin geleceğini ülkenin rakiplerin­in bekasından ayrı düşünemeye­nlerin lehine bir sonuç çıksaydı sizce neler yaşanırdı?

Sizi bilmem ama ben 31 Mart’ın da tüm seçimler gibi Türkiye’nin beka sorunu olduğunu düşünüyoru­m.

Çünkü İsviçre’de değil Orta Doğu’da yaşadığımı biliyorum.

PeOiK aOWinRN#VaEaK FRP WU 6M6 MA ya] ·ye J|ndeU )aNV7L M+

 ??  ?? MeOiK AL7,1O.
MeOiK AL7,1O.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye