Sabah

ABD’li hamburgerc­ilere KARŞI ATAK

- EDIT|R: İbrahim $&$5 TASARıM: Ulaş (/0$/,

Yerli Hamburgerc­iler, Abd’nin Etkinliğin­i Kırmak Için Sahaya Indi. Burger Ye, 1 Yıllık Deneme Sonrası Ideal Karışıma Ulaşarak Üretime Başladı. Marka, Restoran Sayısını Yıl Sonuna Kadar 30’a Çıkaracak

Ev dışı yemek sektörünün Türkiye’de hızla büyümesi piyasaya yeni oyuncuları­n girmesine neden oluyor. Akfa Tekstil’in ikinci kuşak sahipleri de sektöre hamburger yatırımıyl­a adım attı. Burger Ye markasını yaratan Yusuf ve Kerem Akdaş kardeşler, köfte karışımını 1 yıl boyunca test etti. Etin karışımı, tuz ve biberin miktarı açısından mükemmel harmanı buldukları­nda da restoranla­r zincirini kurmaya başladı. İki genç girişimci, 1 yılda İstanbul’da Burger Ye markasıyla 6 restoran açtı. Şimdi ise genç girişimcil­ere franchise teklifleri yağıyor.

Fiyatların­ın rakiplerin­e göre rekabetçi olduğunu söyleyen genç girişimcil­er, “Özellikle İstanbul’un merkezi yerlerinde faaliyet gösteriyor­uz. Yakında üniversite kampusleri­nde olacağız. Çok talep geliyor” dedi. Burger Ye markasının Genel Koordinatö­rü Rahime Turan da, Akfa Tekstil’in kurucuları­nın 30 yılı aşkın çalışmalar­ının ardından ikinci kuşağa hazır yemek sektörüne girmeleri için onay verdikleri­ni belirterek, “Hedefimiz çocuğumuza yedirebile­ceğimiz hamburgerl­er yapmak” dedi.

12 SAATTE PİŞİYOR

Turan, Türk damak tadına uygun yüzde 100 el yapımı burger üreten şirketin, 1 yıl içerisinde 30 şubeye ulaşmayı hedeflediğ­ini söyledi. Turan, şöyle devam etti:

“Genel merkezimiz Esenyurt’ta. Tesisimiz ise Sultanahme­t’te bulunuyor. Esenyurt, Göztepe, Mecidiyekö­y, Sarıyer, Zeytinburn­u ve Barkırköy’de ise şubelerimi­z hizmet veriyor.” Fiyatların­ın genele hitap edecek şekilde uygun olduğunu vurgulayan Turan, fiyat aralığının 8.90 ile 32.90 arasında değiştiğin­i söyledi. Turan, “32.90 TL’lik mönü 12 saatte pişirilen kaburga burger. Çok tercih ediliyor” dedi. Türkiye’nin her ilinden franchisin­g teklifleri aldıkların­ı da söyleyen Turan, “Ortaklıkla­rla devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

 ??  ?? 5AHImE 7urAn YusuF vE KErEm AkDAş
5AHImE 7urAn YusuF vE KErEm AkDAş
 ??  ?? ibrahim.acar@sabah.com.tr İbrahim ACAR
EKONOMİ
ibrahim.acar@sabah.com.tr İbrahim ACAR EKONOMİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye