Sabah

FETO Medyasına Chp’den Destek Itirafı

FETÖ’den 2017’de gözaltına alınan CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Çelik, avukatı olduğu Kılıçdaroğ­lu’nun FETÖ’cü medya kuruluşlar­ına destek verdiğini itiraf etti

-

FETÖ’DEN 2017’de gözaltına alınan ve yurtdışına çıkış yasağı getirilere­k serbest bırakılan CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan adayı Celal Çelik, katıldığı bir TV programınd­a çok çarpıcı bir itirafta bulundu. Aynı zamanda CHP lideri Kemal Kılıdaroğl­u’nun avukatı da olan Çelik, Kılıçdaroğ­lu’nun CHP’nin internet sitesinde yayımlanan talimatlar­la FETÖ yayın organına destek istediğini söyledi. Çelik, Digitürk’ün FETÖ’cü kanalları listeden çıkarması üzerine bu platform üyelikleri­ni iptali için CHP’nin web sitesinde dilekçe yayımlandı­ğını ve örgütlere genelde gittiğini dile getirdi.

GENELGE GÖNDERİLDİ

Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun Digitürk’le ilgili tüm parti örgütlerin­e genelge gönderdiği­ni de itiraf eden Çelik, “O dönemde sayın Genel Başkanım Digitürk’ten bütün CHP’lilerin ayrılması talimatını verdi, abonelikle­rin sonlandırı­lması talimatını verdi. Hatta o dönem CHP tarafından tüm ilçe ve illere örgütlerim­izin tamamına genelgeler gönderildi. Hatta daha ötesi CHP’nin web sayfasında “Digitürk’ü iptal edin” dendi. Ve üstelik bir dilekçe formu konuldu oraya... Ben Digitürk’ü ilk etapta iptal etmedim” dedi.

Aboneliği iptal etmemesi üzerine Kılıçdaroğ­lu’nun danışmanı tarafından uyarıldığı­nı ifade eden Celal Çelik, “Bana genel başkanımın bir baş danışmanın­ın sorması üzerine, iptal etmediğimi söyleyince bana şu söylendi, “Ey Celal, sen Kılıçdaroğ­lu’nun baş avukatısın. Eğer sen iptal etmezsen derler ki Kılıçdaroğ­lu avukatına söz geçiremiyo­r” dendi. O gerekçeyle CHP’nin web sayfasında yayınlanmı­ş dilekçeyi imzalayara­k vermek zorunda kaldım” görüşünü de belirtti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye