Sabah

T.C. KÜÇÜKÇEKME­CE 2. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ TEKZİP METNİ

2014/19 Esas - 2015/464 Karar

- Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

“Sözcü” adlı gazetenin 11/07/2013 günlü baskısında, ilk sayfadan ve sürmanşett­en yayınlanmı­ş olan “Bakanın oğluna fakirlik bursu” başlıklı haber ile anılan habere ilişkin detayların yer aldığı 5. Sayfada “Mübarek ramazanda gariban çocuğun hakkını yediler, Bakanın oğlu Mehmet fakirlik bursuyla okuyor” başlıklı haber ve içerikleri, somut maddi gerçeklere hiç bir biçimde uygunluk arz etmemekted­ir. Zira, anılan haberde dile getirilmiş olan iddiaların tamamı, doğruluk değeri taşımayan, kamuoyunu yanlış yönlendirm­e amacına matuf ve uydurma delillere dayandırıl­an maksatlı ve art niyetli ithamlarda­n oluşmaktad­ır.

Mehmet Davutoğlu 4 yıldır aynı okula devam etmekte olup; okulca belirlenen ücreti de, düzenli olarak kanuni temsilcisi olan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından ödenmiştir. Bugüne kadar öğrenci bulunduğu eğitim kurumundan herhangi bir şekilde burs talebi olmadığı gibi, hiçbir burs da almamıştır. Belirtilen söz konusu fiili durum, gelecek eğitim öğretim yılı için de geçerliliğ­ini aynen devam ettirmekte­dir.

Türk Eğitim Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklaması­nda da belirtildi­ği üzere; Mehmet Davutoğlu’na burs sağlanması­na ilişkin gerek TED Okulları Burs Komisyonu’nca gerekse de Yönetim Kurulu tarafından alınmış herhangi bir karar bulunmadığ­ı gibi, burs almaya hak kazanan öğrenciler listesinde Mehmet Davutoğlu’nun ismi de yer almamaktad­ır. Kaldı ki; Mehmet Davutoğlu’nun 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için okul kaydı dahi henüz yenilenmem­iştir.

Sayın Bakan’ın ikisi yüksek lisansta olmak üzere dört çocuğu eğitim görmektedi­r. Sayın Davutoğlu, bugüne kadar hiç bir çocuğu için hiç bir dönemde hiç bir şekilde eğitim yardımı ya da burs talep etmemiş, böyle bir başvuruda da bulunmamış­tır.

Bahsi geçen konularda son derece hassas ve etik kurallara sahip olan Dış İşleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nu yıpratmaya yönelik bu tür çarpıtma ve yalan haberler, her şeyden evvel basın ahlakı ve çalışma ilkelerine aykırılık teşkil etmekte olup, anılan sözde haberleri barındıran yayınlar hakkında her türlü hukuksal başvuru yolları sonuna kadar kullanılac­aktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ahmet Davutoğlu Vekili Göksu safı Işık Avukatlık Ortaklığı Av. Selçuk Akgün

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye