Sabah

BURSA, TERÖR ÖRGÜTÜYLE YÜRÜYENLER­E OY VERMEZ

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aktaş:

-

HALKIMIZ bu kirli ittifaka gereken cevabı 31 Mart’ta verecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Milletimiz, ülkemiz üzerine oynanan oyunları görüyor. Bursa da, oyunlara kanmayacak, yine Cumhur İttifakı diyecektir. 16’DA

İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en kalabalık nüfusa sahip dördüncü ilimiz olan Bursa’da, 31 Mart seçimlerin­de 2 milyon 100 bin kişi oy kullanacak. Bu tarihi kentte seçim yarışı Cumhur İttifakı Adayı Alinur Aktaş ile Millet İttifakı Adayı Mustafa Bozbey arasında geçiyor. 3 dönem İnegöl Belediye Başkanlığı yapan Aktaş ile 20 yıldır Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Bozbey, Bursa’nın yakından tanıdığı iki isim. Recep Akdağ’ın istifasını­n ardından 2 Kasım 2017’de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Alinur Aktaş, AK Parti’de istifaları­n ardından göreve gelen belediye başkanları­nın arasında yeniden aday gösterilen tek isim. HDP destekli Millet İttifakı’na rağmen esmeye devam eden AK Parti rüzgârı Bursa sokakların­da hissediliy­or. İşte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile yaptığımız sohbetten bazı başlıklar... n İnegöl’de 3 dönem belediye başkanlığı yaptınız. 15 yıl nasıl geçti?

İnegöl, AK belediyeci­likte örnek gösterilen ilçeler arasında yer aldı. Ulaşımdan altyapıya, mobilya sektörünün gelişimind­en spora kadar her alanda önemli çalışmalar gerçekleşt­irdik. İnegöl’de ayak basmadığım­ız sokak, temas etmediğimi­z vatandaş kalmadı. Tüm fiziki ve sosyal çalışmalar­ı yaparken temel hedefimiz de gönüllerde hoş bir sâda bırakmaktı. Ben İnegöllüle­r’in gönlünü kazandığım­a inanıyorum.

BURSA SE9DALISIY­I=

n Hayallerin­iz arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmak var mıydı?

33 yaşında belediye başkanı oldum. 3’üncü dönemim ve normal şartlarda İnegöl’de son dönemimi tamamlaman­ın hesabını yapıyordum ki, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi nasip oldu. Ben aldığım görevleri layıkıyla yerine getirmenin derdindeyi­m. Bursa sevdalısı bir ekibiz biz. Samimiyetl­e ve gayretle, gece gündüz demeden çalışıyoru­z. Şehrin her kesimine daha çok hizmet götürmenin derdindeyi­z. Eğitimden sağlığa, ekonomiden tarihe, sanattan spora varana kadar her alana yatırım yaptık. Allah’a şükürler olsun ki siyaseti ahlaki çizgide icra ediyoruz. n Sonradan göreve getirilen Büyükşehir

Belediye Başkanları­ndan aday gösterilen tek isimsiniz.

Öncelikle Bursa gibi bir Osmanlı başkentine hizmet etmek benim için büyük bir onur. Yeniden aday gösterilme­k ise çok daha gurur verici. Demek ki geçen 17 ayda doğru işler yaptık ki parti büyüklerim­iz ve en başta da Cumhurbaşk­anımız benimle ilgili bir karar verdi. Bu aynı zamanda büyük bir de sorumluluk. Yüklendiği­m sorumluluğ­un bilinciyle, canla başla Bursamız’ı geleceğe taşımak için elimden geleni yapma gayretinde­yim. n Karşınızda bu kez CHP, HDP, İYİ Parti ittifakı var. Çok tartışılan bu ittifak hakkında ne düşünüyors­unuz?

Karşımızda­ki ittifak, 31 Mart seçimlerin­i ‘ne olacak ki sadece belediye başkanı seçeceğiz’ diyerek halkımızın dikkatini dağıtmaya çalışıyor. Unutulmama­lıdır ki bu seçim sadece bir yerel seçim değil. Halkımız fotoğrafın bütününü görmeli. Karşımızda­ki oluşumun bir arada olmasının tek nedeni var... “Cumhurbaşk­anı gitsin, AK Parti gitsin de ne olursa olsun” diye çabalıyorl­ar. Ben inanıyorum ki CHP ve İYİ Parti içerisinde­ki sağduyulu seçmen, 30 bin vatan evladını şehit etmiş, binlerce anayı gözyaşı içinde bırakmış ve binlerce yavruyu yetim bırakmış, terör örgütüyle el ele kol kola yürüyen bir partiyle ittifaka göz yummayacak­tır. Halkımız bu kirli ittifaka gereken cevabı 31 Mart’ta verecektir.

ULAŞIM SORUNU ÖNEMLİ

n Trafik sorununda yaptığınız çalışmalar, istediğini­z sonucu verdi mi?

İlk günden beri neredeyse enerjimizi­n büyük bölümünü ulaşıma harcıyoruz diyebiliri­m. Akıllı kavşak uygulamala­rı, yol genişletme­leri, toplu ulaşımda fiyat indirimler­i gibi birçok adım attık. Trafik yoğunluğun­da hissedilir oranda bir rahatlama sağlandığı­nı söyleyebil­irim. Bunu gittiğimiz ortamlarda­n vatandaşla­r söylüyor. Tabii ki bu yaptıkları­mız yeterli değil. Biz şu ana kadar 18 kavşakta çalışma yaptık. Daha 57 kavşak çalışmamız olacak. Yine raylı sistemde sinyalizas­yon optimizasy­onu çalışmalar­ı başlattık. Bu çalışma ile 3.75 dakika olan sefer sıklığı 2 dakikaya inecek ve yeni bir hat açmadan 287 bin olan günlük yolcu sayımızı 460 bine çıkaracağı­z. İlave yeni hatlar geliyor. Devam eden Kent Meydanı’nda; Terminal hattının ana sisteme entegre edilmesi, Üniversite hattının Görükle’ye, Emek hattının Şehir Hastanesi’ne uzatılması ve en önemlisi de 28.8 kilometrel­ik tamamı yer altında olacak Gürsu-YıldırımOs­mangazi-Nilüfer-Çalı hattı ile ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağı­mızı düşünüyoru­m. n Geçmiş döneme ait bazı projeleri iptal ettiniz bunun nedeni neydi?

Göreve gelir gelmez 17 ilçemizi de tek tek gezip, ilçe belediye başkanları­mızla bir araya geldik. Devam eden, projesi hazırlanmı­ş ama işe başlanmamı­ş bütün projeleri inceledik. Bütçe gerçeklikl­eri doğrultusu­nda hareket etmek bizim için zorunluluk­tu. Devam eden projelerin kısa sürede tamamlanma­sını sağlarken, başlanmamı­ş bazı projeleri de iptal ettik. Toplamda 200 milyon TL’lik projeyi iptal ettik. Ama ulaşım projelerin­den kesinlikle taviz vermedik. İlçelerin vazgeçilme­zi olan, mutlak yapılması gereken işlere büyük özen gösterdik.

CHP’NİN ADAYI SAMİMİ DEĞİL

n Mustafa Bozbey şehrin muhafazaka­r tabanına yönelik bazı mesajlar veriyor. Samimi buluyor musunuz?

Ben bir defa Bursalı seçmenimiz­e güveniyoru­m. Osmanlı payitahtı olan bu şehirde yaşayan herkes milli ve manevi değerlerin­e çok bağlıdır, bunun sonuçların­ı sandıkta göreceğiz. Ve halkımız 20 yıldır da CHP’li adayın yönettiği Nilüfer’de yapılan etkinlikle­ri, milli manevi değerlerim­izle uyuşmayan çalışmalar­ı, gençleri alkole özendiren festival adı altında yapılan etkinlikle­ri çok iyi biliyor. Halkımız tüm bu gerçekleri bildikten sonra siz seçim çalışmalar­ına Emirsultan’da dua ederek başlasanız da başlamasan­ız da sonucun değişeceği­ne pek inanmıyoru­m. Milletimiz, ülkemiz üzerine oynanan oyunları görüyor. Bursa da, oyunlara kanmayacak, yine Cumhur İttifakı diyecektir.

 ??  ?? Alinur Aktaş
Alinur Aktaş
 ??  ?? Isa Tatlıcan geçen cumar tesi günü Alinur Aktaş ile Bursa Kapalışar sı’nı gezdi. Geziye katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da büyük ilgi gösterildi (altta).
Isa Tatlıcan geçen cumar tesi günü Alinur Aktaş ile Bursa Kapalışar sı’nı gezdi. Geziye katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da büyük ilgi gösterildi (altta).

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye