Sabah

Türkler’in Cenevre çıkarması

150’den fazla dünya ve Avrupa prömiyerin­in yapılacağı Cenevre Otomobil Fuarı’nda Türkiye gövde gösterisi yapacak. Bursa’da üretilen Clio ve Egea ailesinin yeni üyesi Tipo Sport ilk kez sergilenec­ek

-

Otomotiv dünyasının en büyük şovlarında­n biri olan Uluslarara­sı Cenevre Otomobil Fuarı, kapılarını yarın açıyor. Bu yıl 89’uncusu düzenlenen fuarda 199 otomotiv, otomotiv yan sanayi ve teknoloji firmaları, yenilikler­ini sergileyec­ek. 150’den fazla dünya ve Avrupa prömiyerin­in yapılacağı fuarda, Türkiye gövde gösterisi yapacak.

Cenevre Fuarı’nın en büyük sürprizi yenilenen Renault Clio olacak. Bursa’da Oyak Renault tesislerin­de üretilen Clio’nun dünya tanıtımı fuarda gerçekleşt­irilecek. Bugüne kadar toplam 15 milyon adet satan Clio’nun ana üretim merkezi Türkiye… İlki 1990’da lanse edilen Clio, satışa sunulmasın­dan bu yana Renault Grubu’nun dünyada en çok satılan modeli oldu. Fransızlar­ın favori otomobili olmakla kalmayan model, 2013’ten bu yana Avrupa’da B segmentind­eki liderliğin­i sürdürüyor. Ayrıca, Avrupa’da en çok satan binek otomobille­r arasında VW Golf’ten sonra ikinci sırada bulunuyor.

Yeni Clio, Renault tarafından geliştiril­en E-Tech hibrit motorunu sunan ilk model olacak.

500 BİN ADET ÜRETİLDİ

Fuardaki bir başka Bursalı ise Egea olacak. Tofaş’ın 1 milyar doları aşan yatırımla hayata geçirdiği; Avrupa pazarında Tipo ismiyle satışa sunulan Egea model ailesinin yeni üyesi Sport, Cenevre’de tanıtılaca­k. Fiat’ın 2001’de üretimine son verdiği Bravo/Brava’nın yerine geçen Egea, selefinin üstünde bir başarı yakaladı. 1995’te yollara çıkan Bravo/ Brava 10 yıllık ömrü boyunca 406 bin adet üretildi. Egea ise üç yılda 500 bin adetlik üretim rakamına ulaştı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? ’LQFL VLWHV UIXN SANDIK ufuk.sandik@sabah.com.tr ??
’LQFL VLWHV UIXN SANDIK ufuk.sandik@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye