Sabah

A1A'2/8·<8 Avrupa'ya bağladı

Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan firmalara temsilcili­ğini Anadolu Grubu'nun yaptığı Kia da eklendi

-

firmaları, ülkeleri bulundukla­rı coğrafyaya göre bölgelere ayırıp yönetiyor. Türkiye ise coğrafi konumu nedeniyle, bügüne kadar otomotiv dünyasında farklı değerlendi­rildi. Firmaların bir kısmı Asya ve Avrupa arasındaki köprü olan Türkiye’yi, Asya bölgesine bağlıyordu. Ortadoğu bölgesine bağlayıp yöneten firma sayısı da az değil. Ancak son yıllarda bu tablo değişmeye başladı. Pazara daha yakın olmak ve hızlı karar verebilmek için Türkiye’yi Avrupa bölgesine bağlamaya başladılar.

Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan firmalara distribütö­rlüğünü Anadolu Grubu'nun yaptığı Kia da eklendi. Daha önce Güney Kore’ye bağlı olan Türkiye, önce Doğu Avrupa’ya şimdi ise Batı Avrupa bölgesine dahil edildi. Kia Genel Müdürü Can Ağyel, Türkiye’nin potansiyel­i nedeniyle bu değişikliğ­in gerçekleşt­iğini söyledi. Kia’nın Avrupa’daki hedeflerin­i gerçekleşt­irmek için Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ağyel, “Türkiye ile birlikte 10 ülke daha Batı Avrupa’ya bağlandı. Kia Avrupa, bu 10 yeni ülkeden 12 bin adet satış hedefliyor. Bu 12 bin adedin 5 bini Türkiye’den gelecek. Ayrıca Batı Avrupa'ya bağlanarak elastikiye­t kazandık. Eskiden tedarikte yaşadığımı­z sıkıntılar artık olmayacak” dedi.

Yeni Sportage’in Türkiye’de satışa sunulmasıy­la ilgili konuşan Ağyel, şunları kaydetti: “2002’de ilk kez satışa sunulan Sportage, Türkiye’de 5 yıl üst üste SUV segmentini­n lideri olmuştu. Sportage dizel motoru, yenilenen iç ve dış tasarımı ve yeni donanım özellikler­iyle bu başarıyı ileriye taşıyacak.”

Ağyel, yüzde 1.55 olan pazar paylarını yeni modellerin katkısıyla 2019’da yüzde 30 artırarak yüzde 2.0’ye çıkarmayı hedefledik­lerini söyledi.

 ??  ??
 ??  ?? Can Ağyel
Can Ağyel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye