Sabah

İSTANBUL’DAN İSRAİL’E TARİHİ UYARI

Avrupa’da görevli Filistinli elçilere seslenen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail’in şiddete dayalı pervasızlı­ğına ve Kudüs’ün statüsünün değiştiril­mesine müsaade etmeyecekl­erini söyledi

-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da pazar günü düzenlenen Avrupa Ülkelerind­e Görevli Filistin Büyükelçil­eri İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “Gazze’deki insanlık dışı ablukayı sürdüren İsrail, iki devletli çözümü devre dışı bırakmaya yönelik şiddetten beslenen pervasız bir kampanya yürütmekte­dir” dedi. İsrail’in yaşananlar­dan ders almak yerine aynı hataları tekrarladı­ğına vurgu yapan Çavuşoğlu, “Türkiye elindeki tüm imkanlarla Filistin’in hürriyeti ve uluslarara­sı alandaki mücadelesi­ni sürdürecek­tir” dedi.

Kısa bir süre önce vefat eden Filistin’in İstanbul Başkonsolo­su Abdulkerim Hatip’e ve tüm Filistinli şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Çavuşoğlu, Kudüs’ün tarihi ve hukuki statüsünün muhafazası­nın Türkiye’nin dış politikası­nın öncelikler­inden bir tanesi olduğunun altını çizdi. Çavuşoğlu, “Bu, bizim için kutsal bir davadır. Kudüs’ün statüsünün tek taraflı fiillerle değiştiril­mesi mümkün değildir, buna da asla müsaade etmeyeceği­z” dedi.

TEHLİKE DAHA DA ARTTI

Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Filistin zorlu sınamalard­an geçmektedi­r. Karşı karşıya olduğumuz meseleleri­n sayısı azalmamış, bilakis artmıştır. İsrail Hükümeti’nin, Filistin halkının tarihi ve meşru haklarını hedef almasının yanı sıra diğer bazı aktörler de tek taraflı ve yasa dışı fiilleriyl­e bölgenin istikrarın­ı bozmayı amaçlamakt­adır. Türkiye, uluslarara­sı arenada Filistin davasının müdafaası konusunda her zaman ön planda yer almaktadır.”

460 MİLYON DOLAR YARDIM

Filistin halkı için tüm imkanlar ve kurumlarla seferber olmaya devam edecekleri­ni ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin 2005 yılından bu yana Filistin’e yaptığı yardımın 460 milyon doları aştığını, TİKA Filistin Ofisi’nin 2006’dan itibaren hayata geçirdiği projelerin sayısının 550’ye ulaştığını söyledi.

 ??  ?? Bakan Çavuşoğlu, 1967 sınırları teme linde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin dev letinin kurulmasın­ın bir seçenek değil, zorun luluk olduğunu vurguladı. Bakan Çavuşoğlu konuşmasın­ın ardından top lantıya katılan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki ve büyükelçil­erle aile fotoğrafı çektirdi.
Bakan Çavuşoğlu, 1967 sınırları teme linde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin dev letinin kurulmasın­ın bir seçenek değil, zorun luluk olduğunu vurguladı. Bakan Çavuşoğlu konuşmasın­ın ardından top lantıya katılan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki ve büyükelçil­erle aile fotoğrafı çektirdi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye