Sabah

Onlar ki tipi fakire müsait olmayanlar­dı!

-

Gençler, oyuncu Bade İşçil’in “Hep zengin kızları oynuyorum. Sanırım fakire tipim müsa it olmuyor” sözleri üzerinde tepindiler. Epeyce kafa buldular.

Aralarında”$y ne o |yle fakir gibi” türünden espriler yaparak eğlenen 7iktok nesliyse İşçil’in çıkışını sevmişti.

Sözcü gazetesind­e ilk sayfadan anonslanan memle ketim Eskişehir’le ilgili haberi görünce aklıma bu apaçhi geyiği geldi.

Haberde, 2002 yılında kurulan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 6enfoni Orkestrası’nın 9-10

Mart tarihlerin­de düzenleyec­eği konser biletlerin­i almak için 2 Eylül Caddesi üzerinde kuyruğa girdikleri anlatılıyo­rdu.

Sosyal medyada hızla yayılan haberin fotoğrafın­ın altındaki yazıda anlamayaca­klar için mesajı net şekilde veriyordu:

“Ucuz sebze meyve kuyruğu değil Yılmaz Hocanın senfoni kuyruğu!” Vay be ne havalı ama değil mi! “Elitliq” budur işte!

★★★

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu da vatandaşı kartel konumundak­i marketler karşısın da koruyan tanzim satış işini ilk günden beri küçümsüyor.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı “Başarılı siyasetçi yetiştirme konu sunda beceriksiz bir toplumuz¨ sözleriyle öne çıkan konuşmasın­da o da bu konudan yakınıyord­u:

“Üniversite bilgi üretmesi gereken bir kurumken şimdi İzmir’de bir üni versite tanzim satış mağazası açtı. Gerçekten insan aklıyla alay edilecek bir tutum. Neden sen tanzim satış mağazası açıyorsun, tarımın sorunu ne? Sen bununla ilgilenece­ksin” dedi.

Haksız mı şimdi! Cem Yılmaz’ın dediği gibi eğitim şart! Önce insanları “eğiteceksi­n” ki sonra onlar da bütün sorunları çözsün.

★★★

Bravo, durmak yok yola devam! Türkiye’nin en radikal fraksiyonl­ara mensup devrimcisi­nin oyunu bile “son tahlilde” alan, “sol” partisinin güzergâhı da hedef kitlesi de belli.

Maaşını kıtkanaat geçinmek için mucizevi şekilde kullanan bu yüzden marketten değil tanzimden, pazardan alışveriş yapan dar gelirliden umutlarını kesmişler.

Dahası, Türkiye’yi omuzlarınd­a taşıyan emekçilere, yoksullara kız gınlar. Umut, zeka parıltısı, insaniyet, nezaket görmedikle­ri için kendilerin­e oy vermeyen vatandaşla­ra “makarnacı” demekten çekinmiyor­lar. Bu iğrenç ayrımcılığ­ın esprili, sol bir politik s|ylem olduğunu düşünüyorl­ar.

Bu yüzden de “sol partimiz” gelir dezavanatj­lı kesimlerin yaşadığı mahalleler­de değil sadece 6tarbucks kuy ruğu olan mahallerde varlık gösterebil­iyorlar.

Solcuymuş. hadi oradan!

melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye