Sabah

Misafir ettiği kişi KATİLİ OLDU

Konya’da, evinde başından vXrXlarak öldürülen yaşındaki Ahmet Bilgi’nin, misafiri tarafından öldürüldüğ­ü ortaya çıktı. Katilin delil bırakmamak için çay bardakları­nı götürdüğü belirlendi

-

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nde yaşanan cinayet iddialara göre şöyle gelişti. Ahmet Bilgi (84), 3 yıl önce eşini kaybettikt­en sonra çocukları da olmadığı için hayatını yalnız şekilde sürdürmeye başladı. Bilgi, iki gün camiye gitmeyince caminin imamı ve arkadaşlar­ı merak edip geçen cuma akşamı kontrol etmek için Bilgi’nin evine gitti. Açık bırakılmış olan kapıdan eve giren Bilgi’nin arkadaşlar­ı, yaşlı adamı oturma odasında kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. İhbarla olay yerine gelen jandarma ekipleri, Bilgi’nin başından tek kurşunla vurularak öldürüldüğ­ünü belirledi.

MİSAFİRİNE YATAK AÇMIŞ

Cinayetle ilgili Jandarma Komutanlığ­ı tarafından özel ekip kuruldu. Evde yapılan incelemede Bilgi’nin misafir olarak evine gelen katil zanlısına, yanında yatması için ikinci bir yatak hazırladığ­ı belirlendi. İkram edilmek için hazırlanan kuruyemişi­n yanında çay tabakların­ın bulunduğu, katil zanlısının parmak izlerinden yakalanmam­ak için çay bardakları­nı da yanında götürdüğü ortaya çıktı. Bilgi’nin cesedi yapılan otopsinin ardından yakınların­a teslim edildi.

Yaşlı adamı evde öldürülmüş halde bulan mahalle sakinlerin­den Mustafa Dağlı (27) Bilgi’nin kendi halinde yaşayan ve sevilen bir kişi olduğunu söyleyerek, “Katil muhtemelen Ahmet amcanın tanıdığı biriydi. Onun için yatak hazırlamış, ikramlarda bulunmuş. Evin alt katındaki kapı da açıktı. Muhtemelen cinayeti işledikten sonra oradan kaçmış. Yaşanan arbede de önce darp edilmiş, daha sonra başından silahla vurulmuş. Çok üzgünüz. Katil zanlısının kısa sürede yakalanmas­ını bekliyoruz” dedi.

 ??  ?? Ahmet Bilgi
Ahmet Bilgi
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye