Sabah

Çetin Doğan’ın, Feto’dan farkı nedir?

-

+enüz duyup çileden çıkmadıysa­nız, ben vesile olayım. Emekli general Çetin Doğan şöyle buyurmuş: “28 Şubat devam etseydi, 15 Temmuz olmazdı.”

FETÖ’nün ilk askerî lise sorularını çaldığı yıl ise 1985! Yani FETÖ’nün orduya sızışı, bundan 34 yıl önce baş

lamış. Bugün Temmuz’un ana isimleri diye bildiğimiz tüm gene raller, Çetin Doğan ve avanesi nin “Atatürkçü” sanıp ordudan atmadığı kişi lerden oluşu

yor. Yani Erdoğan, bu memleketi FETÖ’cülerin elinden kurtaran liderdir, tersi değil.

28 Şubat’ta dindar insanlara yönelik toplu bir kıyım yaşandı. Ordudan ailesinde başörtülü olan, içki içmeyen, eşi mayoyla denize girmeyen gibi ‘kıstaslarl­a’ insanlar atıldı. Başörtülü kadınlar eğitim ve çalışma hayatından kovuldu. Eşi başörtülü diye insanlar bürokrasid­en tasfiye edildi.

Esas tüm bunlar neye yol açtı biliyor musunuz? Dindarları, FETÖ’nün ‘takiyye’ stratejisi nin doğru olduğuna inandırmay­a! Çocukların­ı onların okul ve dershanele­rine yollamalar­ına! Yani 28 Şubat, FETÖ’yü bitiren değil, yaygınlaşt­ıran ve toplumsal kabulünü genişleten bir etken olmuştur, tersi değil.

Çevik Bir ve arkadaşlar­ı FETÖ’cü okul ve dershanele­ri, Feto’nun ‘okulları alın’ demagojisi­ne rağmen, muhtemelen ABD’nin telkiniyle kapatmaya cesaret edemezken, bunu yapan da Erdoğan olmuştur. 1980’lerden itibaren bürokrasiy­e girip yükselen FETÖ’cüleri ayıklayıp temizletti­ren de Erdoğan olmuştur. Sizin gibilerse o zaman milletin kapısının önün deki çöpte içki şişesi var mı diye bakıp, FETÖ’cülerin koyduğu şişelerle tatmin oldunuz ancak.

Gelelim şu kritik soruya: Çetin Doğan zihniyetin­in Feto’dan farkı nedir? Siz, kendi klanınıza ait değil diye insanlara işkence ettirdiniz, hapislerde yatırdınız, bürokrasid­en attınız. FETÖ de kendi müridi değil diye insanlara işkence ettirdi, hapislerde yatırdı, bürokrasid­en attı.

Siz irtica diyerek darbe yaptı nız; onlar Ergenekon diyerek. Tek fark FETÖ ‘darbe yapacaklar’ dediğinde, geçmişten gördükleri­miz çerçevesin­de onlara inanmak için mebzul miktarda sebep vardı ve o sebepleri siz tek tek kendi ellerinizl­e -Balyoz konuşmanız­ı da unutmadık- vermiştini­z!

28 Şubat davasında müeb bet hapse çarptırılm­anıza rağ men çenenizin hâlen bu kadar düşük olması, başörtüsü yasa ğından kurduğunuz Batı Çalışma Grubu’na, Sincan’da tankların yürütülmes­inden 28 Şubat MGK Kararları’na kadar her cürmünü zü pervasızca savunmanız aslında geçmişten hiçbir ders almadığını zın da kanıtıdır.

Temyiz mahkemeniz­de bu gerçekler de umarım dikkate alınır!

KilDl NDSlDQ#VDEDK FRP Wr SMS H.A \Dz ’\H

g|QGHr TL MH

 ??  ?? Hilkl .APLAN
Hilkl .APLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye