Sabah

ALEV KAPANINDAN KURTULAMAD­ILAR

Beyoğlu’nda tarihi binada yangın çıktı. Alevler tüm binayı sardı. İçeride mahsur kalanlar camdan aşağı atlayarak kurtulmak istedi. Ancak hırsızlığa karşı pencereler­e yapılan korkulukla­r engel oldu

-

İSTANBUL’DA 42 yıldır boş görünen tarihi binada yangın çıktı. Evde kiracı olan garson ve komiler, demir parmaklıkl­ar yüzünden kaçamadı. 4 genç öldü, 3’ü yaralandı.

İstanbul Beyoğlu’nda, dün sabah saat 08.35’te Asmalımesc­it Mahallesi

Jurnal Sokak 6 numarada yer alan tarihi Temel Apartmanı’nda yangın çıktı.

Resmi kayıtlara göre 1977’den beri boş gözüken ancak zaman zaman dizi çekimleri için kiralanan binada çıkan yangında katlar alevlere teslim oldu. Binada mahsur kalanlar arka bölümünden aşağı atlamak istedi. Ancak hırsızlar için pencereler­e takılan demir parmaklıkl­ar yüzünden kaçamadıla­r. Yardım çığlıkları üzerine görgü tanıkları itfaiye, polis ve ambulans çağırdı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan 3 kişiyi kurtardı. Ağır yaralanan bu 3 kişiden 2’si hastanede yaşamını yitirdi. Ekipler binada ise 2 kişinin cansız bedenine ulaştı. Yangında ölenlerin kimlikleri, Muhammet Gür (23), Yunus Akyüz (20), Murat Kayacan (17) ve garson Ersin Enes Büker (25) olarak açıklandı.

Memleketle­rinden çalışmak için İstanbul’a gelen ve çevredeki bar ve kafelerde komi veya garson olarak olarak çalışan 4 gencin cansız bedenleri otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Gençlere mezar olan tarihi binada düşük fiyatla daire kiraladığı ihtimali üzerinde durulan bina bekçisi gözaltına alındı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada “Olay sonrasında İl Emniyet Müdürlüğüm­üzce başlatılan araştırmal­ar neticesind­e yangına sebep olduğu iddia edilen 1 şüpheli şahıs Hatay ilimizde gözaltına alınmıştır” denildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Barış 6g=A/ 6ABA+
Barış 6g=A/ 6ABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye