Sabah

KOCA YÜREKLİ ŞEHİT ANNESİ

Polis oğlu Yaşar’ı terör saldırısın­da kaybeden Keziban Koç,“Bu vatanın Yaşarlar’ı bitmez” deyip iki kardeşe koruyucu anne oldu

-

BİRİCİK OĞLUM GİDİNCE KİMSESİZ KALDIM

KEZİBAN Koç 50 yaşında. Genç yaşta eşini, annesini, babası nı, sonra da ikinci eşini kay betti. Polis olan tek oğlu Yaşar Özden de 3 yıl önce bombalı terör saldırısın­da şehit düştü. Dünyası yıkılan şehit annesi sonrasını şöyle anlattı: “Yaşar gidince kimsesiz kaldım...

PKK UMUDUMU ALDI, ŞİMDİ İKİ UMUDUM VAR

BENİM gibi kimsesiz bir çocu ğu evlat edinmek istedim. Bir çocuk için gittiğimde, karde şi olduğunu görünce ‘Yüre ğim ona da yeter’ diye ikisini de sahiplendi­m. PKK’lı hain ler benden umudumu aldı, ama şimdi ülkem için iki umudum birden oldu.”

Keziban Koç 50 yaşında. Genç yaşta eşini, anne ve babasını kaybetti. Oğlu polis Yaşar Özden (28) ise 7 Haziran 2016’da İstanbul’un Fatih ilçesi Vezneciler semtinde terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla düzenlediğ­i saldırıda şehit düştü. Ama, “Bu vatanın Yaşarlar’ı bitmez” dedi. Şehit oğlunun hasretini gidermek için Türkiye’yi ağlatan bir davranışa imza attı; iki kardeşe koruyucu aile oldu. SABAH, “İki kardeşi ayırmayalı­m ikisini de almak istiyorum. Ben onları Yaşar’ımın kahramanlı­klarını anlatarak, vatan sevdasıyla büyüteceği­m” diyen koca yürekli anayı Afyonkarah­isar’daki evinde ziyaret etti. Şehit annesi şunları söyledi:

MEĞER VEDA ETMİŞ

n Henüz bir yaşındayke­n eşimi trafik kazasında kaybettikt­en sonra ana-oğul hayata tutunmaya çalıştık. Onu vatan ve milletine aşık, bayrak sevdalısı yetiştirdi­m. Küçük ama sıcacık yuvamızda o benim arkadaşım, oğlum, eşim, dostumdu. O okullar kazandı ben valizimi toplayıp onunla gittim. Onunla büyüdüm, okudum. İlk tayin yeri İstanbul’a birlikte yerleşmişt­ik. Alnından öperek uğurladım,

bir daha gelmedi. O gün ilk kez telefonumu açmadı. Meğer bana veda etmiş. Hayattaki tek sığınağım olan oğlum şehit olmuş.

n Yaşar giderken akıl ve ruhumu da götürmüştü. Bir gün neden benim gibi kimsesi olmayan bir çocuğu evlat edinip, onu sevgi ve şefkatle büyütmeyey­im dedim. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuru yaptım. Ardından hac için Mekke’ye gitmiştim, orada “Allah’ım ne olur bana bir can yoldaşı, evlat ver. Şehit oğlumun kokusunu duyup, al bayrağın altında büyüteyim’ diye dua ettim. Başvurum Çalışma ve

Sosyal Hizmetler

Selçuk: “Keziban Bakanı li süreci annemizin koruyucu Zehra Zümrüt başından bu aile olması yana yakından ile ilgi bir şehit annesi takip onlarla olarak, çocuklarım­ıza ettik. Kendisinin birlikte yeni bir aile kucak açması, cak bir davranış kurması oldu. Üstelik, hepimize örnek çocuklarım­ızın kardeşleri ola annemizin ikisine birlikte ayırmadan; maneviyatı­nın bağrını açması Keziban anne büyüklüğün­ü Keziban ve çocuklarım­ızın, de gösterdi. en anlamlı örneklerin­den Koruyucu Aile biri olduğu modelinin kanaatinde­yim.” kabul oldu, 2 yıllık sürecin ardından iki yavrum oldu.

KALBİM YENİDEN CAN BULDU

n Sanem için gittiğimde 10 yaşında bir de Hüseyin isimli erkek kardeşi olduğunu öğrendim. Onları ayırmaya gönlüm el vermedi. Sevgim ve yaralı yüreğim ikisine de yeter diyerek iki kardeşi de aldım. Hayata 50 yaşında yeniden başladım. Erken kalkıp kahvaltı hazırlıyor­um, okula götürüyoru­m, parka gidiyoruz. Tek öğünle yaşayan ben şimdi onlarla yemekler yiyor, oyunlar oynuyorum. “Anneciğim” dediklerin­de şehidimin acısıyla dağlanmış kalbim yeniden can buluyor. Onları canım gibi koruyacağı­m, okutup, büyüteceği­m. PKK’lı hainler benden umudumu almıştı. Artık hayat ve ülkem için iki umudum var. Ben şimdi hem canıma yoldaş buldum hem de iki insanın hayatına dokundum. Tüm insanlara önerimdir, onlarca çocuk sevgi ve şefkat bekliyor.

 ??  ?? Yaşar Özden 28 yaşında şehit oldu.
Yaşar Özden 28 yaşında şehit oldu.
 ??  ??
 ??  ?? Tarık Şebik Erdal Şafak’ı ziyaret etti. TülAy CANBOLAT Sanem ve Hüse yin ile evde oyun lar oynayan Kezi ban Koç, “Artık bu evde neşe ve hayat var” dedi.
Tarık Şebik Erdal Şafak’ı ziyaret etti. TülAy CANBOLAT Sanem ve Hüse yin ile evde oyun lar oynayan Kezi ban Koç, “Artık bu evde neşe ve hayat var” dedi.
 ??  ?? AİLE,
AİLE,
 ??  ?? Hasan Bozkurt ve Sebahat Bozkurt oğulları Fuat Boz kurt’un fotoğrafın­ı ellerinden düşürmüyor.
Hasan Bozkurt ve Sebahat Bozkurt oğulları Fuat Boz kurt’un fotoğrafın­ı ellerinden düşürmüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye